Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Німеччині для українських дітей відкрили курси українською мовою

Німецько-українське товариство міста Фрайбурга за підтримки організації «Bildung für alle e.V.» розпочинає навчальний проєкт Pop-up Schule, який має на меті забезпечити новоприбулим з України дітям можливість навчатись та відвідувати курси рідною мовою. Про це у соціальних мережах розповіла Julia Oettle.

Запрошуємо дітей віком з 6 до 18 років наступної п’ятниці, 13 травня о 14.30 для знайомства з нашою школою та викладачками за адресою Wipperstr.2, Фрайбург. Просимо попередньо зареєструватися за електронною адресою schule@bfa-freiburg.de, вказавши вік, ім’я та прізвище дитини, контактний телефон батьків і зацікавленість до певних предметів чи курсів. Якщо буде достатньо зареєстрованих, то вже в цю п’ятницю ми зможемо провести перші заняття.
Час для занять передбачено по п’ятницях з 15.00 до 18.30, по суботах з 10.00 до 13.30.
Ми пропонуємо наступні навчальні курси:
-«Спілкуємось рідною мовою». Перебуваючи далеко від Батьківщини, дітям надзвичайно важливо й надалі вивчати українську мову: «Українською спілкуйся, не соромся, не тушуйся, бо вона своя і рідна, наче сонечко привітне».

-«Німецька для початківців» . Інтеграція в німецьке суспільство буде для ваших дітей значно легшою, якщо вони почнуть якнайскоріше вивчати німецьку мову. Це відбуватиметься в невимушеній атмосфері та в інтерактивній формі.

-«Математика – основа всіх наук». На цьому курсі діти зможуть вдосконалити знання з математики, надолужити ті частини шкільної програми, які не змогли вивчити у зв’язку з воєнними подіями або просто погано засвоїли під час попередніх занять у своїх школах. І не забуваймо, що математика – це не лише сухі цифри, а й розвиток критичного та логічного мислення, вміння порівнювати, узагальнювати й систематизувати.

-«Цікаво про науку». На цьому курсі діти зможуть дізнатися, чому прості побутові товари загального житку мають такі складні хімічні назви: звичайна вода, наприклад – це монооксид дигідрогену, а харчова сода – гідрокарбонат натрію, бікарбонат натрію, натрій двовуглекислий. А ще вони зможуть побачити справжні хімічні реакції в дії!
-«Секрети журналістики». Якщо ваші діти мріють стати ведучими цікавих передач, автор(к)ами статей, фото-і відеорепортажів, відомими блогер(к)ами чи спікер(к)ами, опанувати мистецтво презентації, то всьому цьому вони зможуть навчитися на даному курсі.

І наостанок- «вишенька на торті»! Якщо ваші діти драйвові та енергійні, люблять рухатися й танцювати, ми запрошуємо їх на заняття з музики і танців, до музичного гуртка «Ми з України».

Сподіваємося на скору зустріч! Ласкаво просимо до нашої школи!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН