Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медики виїздять з тимчасово окупованої Нової Каховки

У Новій Каховці, як і у всій Херсонській області, триває масовий виїзд мешканців у сусідні області та на території, де не проходять воєнні дії. Така ситуація призвела до суттєвого дефіциту професійних кадрів – повідомив Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.
Першими забили тривогу керівники комунальних медичних закладів Центральної міської лікарні Наталія Гончарова та Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Ходорковська.
Вчора, 27 квітня, вони разом з міським головою Нової Каховки Володимиром Коваленком обговорили це болюче питання. Виїзд лікарів та фахівців середнього медичного персоналу з міста викликає велике навантаження на тих медичних працівників, які залишились. Сімейні лікарі приймають усіх, незалежно від заключених декларацій. А ось спеціалізованих лікарів-фахівців замінити немає ким.
Поки прийнято рішення підміняти, або переводити на півтори ставки тих спеціалістів, які лишилися в місті, адже лікувальний процес перервати не можливо.
Не менш тривожною є тенденція відтоку керівників та фахівців інших комунальних підприємств. Наразі виїхали з міста два керівника-комунальника, яких замінили їхніми заступниками.
Є надія, що це не позначиться на якості послуг для населення.
З фахівцями державних служб та місцевого самоврядування, які виїхали з міста, розірвані трудові контракти, а ті, які лишились – працюють в дистанційному режимі.
Керівні органи місцевого самоврядування продовжують виконувати свої функціональні обов’язки.
Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка
КНП Центральна міська лікарня міста Нова Каховка” НМР
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН