Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Шкільні кухарі Херсонщини тренувалися готувати за рецептами Євгена Клопотенка

«Менше солі та цукру, більше овочів і фруктів. 1 січня в Україні стартувала реформа шкільного харчування, яка відбувається за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Проте, як зазначив раніше шеф-кухар та розробник нового меню Євген Клопотенко, деякі шкільні кухарі мають недостатню кваліфікацію, тому на місцях можливі ситуації, коли діти відмовляються їсти страви у шкільній їдальні, приготовані відповідно до нових норм шкільного харчування.

У зв’язку з цим команда Cult Food разом з українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я» організували в обласних центрах офлайн-тренінги для шкільних кухарів.

Херсонщина – перша з 5-ти областей України, де відбулося навчання шкільних кухарів у рамках реформи шкільного харчування.

У Херсонському вищому професійному комерційному училищі шкільні кухарі долучилися до обговорення цілей та завдань реформи шкільного харчування, ключових положень законодавства та основ користування технологічними картками.

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич звернувся до учасників заходу та наголосив, що формування здорового способу життя, правильних харчових звичок у дітей буде найважливішим результатом реформи шкільного харчування.

В рамках практичної частини учасники опанували методи приготування деяких страв із нового шкільного меню.

За результатами тренінгу кухарі зможуть запровадити на шкільних кухнях сучасні методи роботи та підготуватися до роботи з рецептурами на новому та застарілому обладнанні», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської обласної державної адміністрації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН