Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат Херсонської облради закликав українців єднатися навколо рідної мови

Сьогодні в Україні і світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято об’єднує українців та жителів півдня України зокрема. Багато користувачів соцмереж публікують картинки на підтримку української мови. А голова Херсонської обласної організації політичної партії «Європейська Солідарність» Сергій Хлань написав на своїй сторінці у Фейсбук наступне:

«За президентства Порошенка було ухвалено безпрецедентний закон про мову. Це була справжня перемога, за яку я голосував і пишаюсь цим. Скільки бруду було вилито, що ми роз’єднуємо людей, пригнічуємо російськомовних тощо. Людей лякали російськими фейками.

Але по факту — з’явилась законодавча база для відстоювання української мови, нові стандарти та контроль за їхнім виконанням. Квоти, збільшення української в медіа та на телебаченні, поширення її в побутовому використанні. Ми розуміли, що мова — наша зброя.

Потім прийшла влада «сватів» і «папіка» — Україна отримала саботаж і відкат реформ і відповідно крок назад на шляху до нашої ментальної незалежності.

Але наш курс не змінити, адже ми впевнені, чим більше українського — тим далі «руській мір».

З днем рідної мови, українці!».

Єднаймося! Адже мова – це генетичний код нації!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН