В 2021 році на Херсонщині розпочали реалізацію спільного українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Його мета – протидія розповсюдженню неінфекційних захворювань як основного чинника передчасної смертності серед населення України, – про це повідомила начальниця управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко.
«Вдячні нашим партнерам, які обрали Херсонщину як один з 5 пілотних регіонів. За результатами відкритого конкурсу 4 громади області відібрано для участі у реалізації проєкту: це Милівська, Великокопанівська, Чаплинська та Чорнобаївська громади», – зазначила Тетяна Юшко.
Наразі впроваджується один з компонентів проєкт – це промоція здорового харчування в закладах освіти. Таким чином, протягом 2-х днів 40 кухарів з відібраних громад навчатимуться приготуванню не просто здорової, а й смачної їжі у команді широко відомого майстра Євгена Клопотенка, який виступає одним з партнерів проєкту.
«Обласна державна адміністрація приділяє питанням протидії неінфекційним захворюванням значну увагу», – наголосила Тетяна Юшко.
Схожі публікації:
- У Великолепетиському ліцеї відкрили нову їдальню (фото)
- У Херсоні працюють над створенням Південноукраїнського центру трансплантології: звіт голови обласної ради (фото)
- Студентка херсонського вишу стала абсолютною Чемпіонкою України з кайт-флаїнґу-2021 (фото)
- Які зміни відбуваються в системі харчування освітніх закладів Херсона (відео)
- Керівництво херсонського вишу передало унікальні дидактичні матеріали дитячим садочкам міста