Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці міська рада виділить кошти на погашення боргу жителів гуртожитків за електроенергію

«17 лютого відбулась сесія Новокаховської міської ради, на якій було розглянуте питання стосовно ситуації, що склалася в гуртожитках у зв’язку з величезною заборгованістю в 2 млн. грн за спожиту електроенергію.

Депутати підтримали пропозицію міського голови Володимира Коваленка щодо виділення коштів на погашення боргу перед ХОЕК. Ця пропозиція була попередньо обговорена та погоджена з керівництвом ТОВ “Херсонська обласна енергопостачальна компанія” , Акціонерним товариством “Херсонобленерго” та керівництвом Херсонської обласної державної адміністрації.

Відповідні рішення депутати підтримали одноголосно, але за умови, що ця допомога від громади є останньою. В подальшому всі проблеми мешканців гуртожитків мають вирішуватися силами об’єднання співвласників.

УМОВИ надання фінансової підтримки залишаються НЕЗМІННИМИ:

100% оплата поточних рахунків та заборгованості за січень 2022 року

Обов’язкове створення ОСББ, регістрація та відкриття рахунків та укладання відповідної угоди з компанією -постачальником електроенергії

Укладання договору  про співпрацю між ОСББ та КП “Новокаховський гуртожиток” в частині погашення накопиченої заборгованості.

Фінансова підтримка, надана міською радою, буде сплачена за борги, які утворилися станом на 1.02.2022 року по кожному ОСББ окремо, лише за умови укладення вищезазначених договорів.

Спільна робота КП “Новокаховський гуртожиток” з керівництвом ОСББ, ініціативними групами та активними мешканцями щодо відключення злісних боржників.

Підключення боржників здійснюється ТІЛЬКИ за умови 100% погашення боргу або укладання та ВИКОНАННЯ УМОВ договору реструктуризації з КП “Новокаховський гуртожиток” і 100% оплати поточних рахунків.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДЛЯ БОРЖНИКІВ КП “НОВОКАХОВСЬКИЙ ГУРТОЖИТОК”

Існуючі борги не “списуються”, їх необхідно сплатити в найкоротший термін, аби у ваших оселях відновити послуги подачі електроенергії.

До завершення місяця залишилося менше двох тижнів. Станом на сьогоднішній день сплачено менше третини суми рахунку за січень 2022 року. У зв’язку з цим закликаємо ТЕРМІНОВО провести оплату.

КП “Новокаховський гуртожиток” отримало чергове попередження про відключення гуртожитків від електроенергії в разі несплати до 1 березня», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Новокаховської міської територіальної громади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН