Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Бюджетна» комісія розглянула фінплани комунальних підприємств та проєкт змін до бюджету Херсонської МТГ

8 лютого постійна комісія з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку розглядала фінансові плани комунальних підприємств на 2022 рік та питання, що планують виносити на чергове пленарне засідання сесії міської ради, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Депутати підтримали фінплан КП «Парки Херсона», але разом з тим рекомендували підприємству залучати до участі у благоустрої підприємців,  об’єкти підприємницької діяльності яких розташовані на території парків та скверів. Цьогоріч КП «Парки Херсона» планують доукомплектувати кадрами, технічними засобами, щоб забезпечити більш ефективне обслуговування території, зокрема мова йшла про придбання техніки для обрізки дерев.

Комісія почала розгляд фінансового плану КП «Херсонкомунтранссервіс».

За словами керівника КП «Херсонкомунтранссервіс» Олександра Коржа, дохід підприємства значно збільшився від 13,3 млн у 2020 році до 48 млн. грн. у зв’язку з придбанням нових 30 автобусів АТАМАН та підвищенню ціни за проїзд, що дає можливість працювати над покращенням якості послуг. Крім цього, 110 одиниць транспортних засобів, орендованих у підприємців, обслуговують 12 маршрутних напрямів. Кількість водіїв збільшено від 23 до 86.  На маршрути Херсонської МТГ щоденно випускають не менше 42 одиниць комунального транспорту.

Через необхідність доопрацювати зазначений фінплан щодо фінансування підприємства з міського бюджету, його розглянуть на черговому засіданні.

Заступниця міського голови Оксана Рукавішнікова додає, що усі фінансові плани комунальних підприємств мають формуватися з урахуванням рекомендацій наданих управлінням аудиту та контролю міської ради.

Також під час засідання депутати розглянули проєкт змін до бюджету Херсонської МТГ.

Наразі розподіляється 118 млн, з яких близько 80 млн – вільні залишки минулого року, у рамках яких планують профінансувати освітню галузь, управління молоді та спорту, а також департамент міського господарства.

У цілому проєкт змін до бюджету комісія підтримала».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН