Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Костянтин Зінкевич: Ми впроваджуємо всі найсучасніші протоколи в стоматолічному лікуванні, протезуванні та хірургії

Центр професійної стоматології «Естет» у Херсоні — одна із найсучасніших стоматологічних клінік на півдні України. До Міжнародного дня стоматолога ми поспілкувалися з медичним директором, хірургом-імплантологом Костянтиновичем Зінкевичем про послуги, які надають у стоматологічному центрі та про найсучасніші процедури в сфері стоматології.

— Костянтине, скажіть, за три роки існування Центру  професійної стоматології «Естет» у Херсоні, який спектр якісних послуг ви почали надавати і чи вдалось вам об’єднати навколо себе професіоналів?

— Наш Центр професійної стоматології «Естет» надає максимально широкий спектр стоматологічних послуг, які існують на ринку світової стоматології взагалі. Це всі послуги  терапевтичних процедур, дитячої стоматології, хірургічної : від звичайного/безболісного видалення зуба до серйозної імплантації, а також різноманітні сучасні види ортопедичних конструкцій, починаючи від цільноцирконієвих конструкцій і завершуючи вінірами, ортодентичні маніпуляції, найбільш сучасні види брекетів, елайнерів тощо. Колективом пишаюсь, адже це професіонали, які постійно удосконалюють свої знання та навички, бо за цим – якість життя наших пацієнтів.

— Чим ви вирізняєтеся серед інших клінік?

— У нас є комплексні реабілітації людей в стані медикаментозного сну. Дуже часто спеціалісти інших клінік, на жаль, використовують сталий досвід роботи у стоматології старших колег. В нашій клініці ми максимально впроваджуємо всі найсучасніші протоколи не тільки в протезуванні, але й в хірургії. Весь сенс в тому, що ми надаємо широкий спектр стоматологічних послуг. Часто в стані медикаментозного сну ми об’єднуємо кілька спеціалістів в одному. Тобто пацієнт за одне відвідування може отримати весь спектр послуг — це може бути і чистка, і лікування, депульпування, видалення зубів, термінова імплантація, одномоментне нарощування кісткової тканини, пересадка ясен, м’яких тканин тощо.

Плюс можуть бути певні маніпуляції з протезування, тобто зняття зліпків, сканування тощо. Пацієнт за один медикаментозний сон отримує весь спектр послуг, максимально скорочується час повноцінної реабілітації. Багато спеціалістів інших клінік бояться об’єднувати різні процедури в одну операцію. Через це подовжується реабілітація пацієнтів. Сучасного пацієнта не влаштовує реабілітація, яка триває більше року. Тому ми намагаємося максимально грамотно зкомпонувати без ризику для спільної справи всі ці процедури в одну операцію, як в дитячій стоматології, так і в дорослій. Тобто у дітей ми також можемо проводити чистки, карієси, видалення і навіть виготовлення коронок навіть в стані медикаментозного сну.


— Ви проводите складні хірургічні операції?

— Наразі ми доволі серйозно заявили про себе в сфері хірургічної стоматології. 7-8 років тому з протезування та ортопедичної стоматології я перейшов в хірургічну стоматологію, про що мріяв з 4 курсу медичного закладу. Хірургічна стоматологія — це особливий різновид, в ньому дуже важливо правильно і добре нейтралізувати біль, пацієнт буде вам довіряти і приходитиме знову і знову. Тому коли планувався цей Центр, перше, про що я задумувався, це, звичайно, повноцінна операційна. Це перша операційна стоматологічного профілю в нашому регіоні,  більше ні в Херсоні, ні в сусідньому Миколаєві й досі таких немає. Є передопераційна, постопераційна палата, де пацієнти прокидаються після медикаментозного сну. Все це дало нам можливості проводити серйозні хірургічні втручання. Сьогодні до нас приїжджають люди з-за кордону та інших регіонів для проведення складних хірургічних маніпуляцій.

Мене радує, що багато моїх колег відправляють до нас на повний або частковий цикл реабілітації своїх пацієнтів. Далі вони повертаються до своїх спеціалістів. Тобто нам довіряють не лише пацієнти, але й наші колеги, адже постійно бачать нас на різних курсах, конференціях, ми часто виступаємо, заявляємо про себе. До того ж вони знають, яке обладнання та які матеріали ми використовуємо і які спеціалісти у нас працюють. У нас дуже жорсткий відбір по прийому на роботу.


— Яке обладнання та які матеріали використовуються у роботі, зважаючи що ця стоматологія постійно у розвитку?

— Коли три роки тому клініка створювалася, окрім того, що у нас є медикаментозний сон, ми робили акцент на найсучасніших матеріалах світових виробників, лідерів світого стоматологічного обладнання. В цьому ми хотіли вирізнятися серед всіх інших стоматологій не тільки Херсонщини, а й Миколаєва та Одеси. Нам до сих пір це вдається – і ми утримуємо пальму першості. Ми використовуємо матеріали та обладнання з Німеччини, Фінляндії, Чехії, Норвегії, США бездоганної якості.

— Діти – це тендітні пацієнти, до яких повинно бути особливе ставлення, щоб у дорослому житті у них не було боязні лікувати зуби. Починаючи з якого віку ви приймаєте пацієнтів?

— Ми з самого початку підходили дуже серйозно до підбору матеріалів та обладнання, до набору персоналу. Ми обирали кращих спеціалістів по всьому місту та по всіх поліклініках. Важливим був обов’язково – це певний досвід роботи, людські якості та інше. Тому сьогодні у нас майже укомплектований весь штат і, звичайно, як і лікарі-терапевти, ортопеди, ортодонти, так і лікарі-анастезіологи, яких сьогодні у нас четверо (два дитячих і два дорослих) мають великий багаж знань та досвід. Ми радіємо кожному  маленькому пацієнту, у нас фахівці спражні профі, які спілкуються з дітьми, їх лікують і супроводжують. Ми створили для дітей і гарні умови перебування в нас, аби діти відчували себе впевнено. Тож ми маємо право собі дозволити брати дітей і на медикаментозний сон.

У нас був досвід і з півторарічною дитиною. Більше того, багато клінік звертаються до нас за допомогою, тому що не беруть таких маленьких дітей. А ми маємо і досвід,і репутацію. Зазвичай  дітей беруть з трьох років лікувати зуби  і більше.

— Ви лікуєте дітей з інвалідністю?

—Так, звісно. Ми регулярно співпрацюємо з різноманітними спілками, інклюзивним простором і т. ін. Ці діти теж заслуговують на якісні медичні послуги, тож  постійно підвищуємо кваліфікацію в плані особливостей роботи з такими дітками.

— Наскільки безпечним є медикаментозний сон?

— Враховуючи, що у анастезіологів великий досвід, є все обладнання для надання реанімаційних послуг, то ми взагалі не хвилюємося і готові до різних ситуацій.

— Сфера стоматологічних послуг постійно розвивається, тож як лікарі Центру підвищують свою кваліфікацію?

— Взагалі є затверджені Міністерством здоров’я певні вимоги. Раз на п’ять років наші лікарі, як і всі інші, зобов’язані проходити підвищення рівня спеціалізації. Стосовно наших вимог до спеціалістів нашої клініки: окрім того, що раз на місяць ми проводимо мінікоференції, де розбираємо серйозні клінічні ситуації, також кожен спеціаліст має презентувати доповідь перед колективом нашого центру. Це розвиває кожного в плані спеціалізації, всі  знають, які пацієнти та з якими проблемами приходять до нас та як ми з цих ситуацій виходимо. Окрім затверджених Міністерством вимог, у нас є вимоги керівництва нашої клініки. Ми зобов’язані відвідувати курси принаймні раз на місяць, відвідувати теоретичні та практичні конгреси тощо.

Це можуть бути як всеукраїнські, так і міжнародні конгреси. Враховуючи те, що був карантин, більшість виїздів та конференцій ми проводили в межах нашої держави. Сьогодні майже всі кордони відкриваються, тому періодично наші спеціалісти виїжджають і  на міжнародні  конгреси.

— Сьогодні широко користується популярністю імплантація, а це безпечно для пацієнта?

— Враховуючи, що у мене стаж роботи протезування на імплантах близько 20 років, ми в нашій клініці зібрали  кілька систем імплантів, які максимально відповідають всім новітнім вимогам.  Це розширює можливості: дає швидкі терміни приживання імпланта, можливість встановлення імпланта в день видалення зуба чи зубів. Тобто раніше ми могли про це тільки мріяти, а сьогодні макро- і мікрорельєф імплантів та їхня особлива структура дозволяють нам проводити такі маніпуляції без особливих ризиків для пацієнта і для нас.

— Як щодо пластичної хірургії?

— Пластична хірургія взагалі є новою сферою. В нас є свій спеціаліст. Ми маємо серйозні плани пов’язати пластичного хірурга з маніпуляціями лор-характеру, тобто будемо об’єднувати кілька спеціалістів. Це буде лор, щелепно-лицевий хірург, пластичний хірург, який буде одночасно проводитиме суміжні зі стоматологічною практикою маніпуляції. Сьогодні ми надаємо початкові послуги з пластичної хірургії — видалення новоутворень обличчя, шиї, порожнини рота. Дуже часто і широко ми практикуємо видалення так званих грудочок Біша для поліпшення зовнішнього вигляду обличчя, особливо у жінок. Ми й надалі розвиваємося в напрямку пластичної хірургії.

— Чи берете ви участь у благодійних акціях?

— З дня відкриття ми беремо участь в різноманітних благодійних акціях, що стосуються дітей з інклюзією, особливих діток з синдромом Дауна та іншими типами захворювань. Ми регулярно проводимо такі акції, збираємо певну кількість родин з такими дітьми, відбираємо найскладніші клінічні випадки і проводимо повну реабілітацію одній дитині. Минулого року ми вирішили провести реабілітації всім діткам — комусь уві сні, комусь під час звичайного прийому. Сьогодні ми також ведемо кілька людей з серйозними клінічними випадками. Наприклад, з актором нашого театру Віталієм Пронько.

Зараз хірургічні маніпуляції завершені, ми видалили всі зуби, які були непригодними, в тому числі і зуби мудрості. Він готується до переходу на наступний етап лікування, йому встановлять брекети. Ми не хочемо зупинятися на цьому. У нас багато планів на майбутнє. Хочемо зібрати тут разом ветеранів, визначити серйозні ситуації, встановити людям зубні дентальні імпланти і ми подаруємо їм не тільки гарну посмішку, але і якість життя.


— Щоб ви побажали колегам та пацієнтам в День стоматолога?

— Хочеться привітати всіх спеціалістів з професійним святом — з Днем стоматолога! Бажаю, щоб ми і наші пацієнти завжди розвивалися в сфері стоматології, завжди усвідомлювали необхідність регулярних профілактичних оглядів. Всі ми знаємо, що профілактика завжди дешевша, ніж лікування. Бажаю частіше посміхатися, адже посмішка подовжує життя! Чекаємо на вас!

Неллі Полешко, Марина Азізова


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН