Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонській лікарні відкрили нове відділення для лікування пацієнтів з нирковою недостатністю (фото)

«16 лютого в КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» відкрили нове гемодіалізне відділення. У ньому вже отримали медичну підтримку херсонці з хронічною нирковою недостатністю. Наразі у відділенні встановлено три гемодіалізних апарати виробництва Японія «Nipro корпорейшн». Всього планується поставити на служіння людям – 18 апаратів, які за своїми технічними характеристиками спроможні проводити гемодіаліз і гемофільтрацію.

Підприємство запаслось розхідними матеріалами з запасом, на 1500 діалізів, з розрахунку на великий потік пацієнтів. У відділенні провели капітальний ремонт, встановили нову систему водопостачання. Відтепер в лікарні ім.Є.Карабелеша проводитимуть сучасні процедури очищення крові від токсинів для людей с порушенням функції нирок. Завдяки висококласному обладнанню значно покращиться якість діалізу, який широко використовується при нирковій недостатності. У медичному закладі вже створили початкову базу даних з  людей, яким необхідна «штучна нирка».  

(Гемодіаліз – це лікування, під час якого кров фільтрується поза тілом за допомогою діалізного апарату. Під час гемодіалізу кров відбирається із судини і пропускається крізь синтетичний фільтр – діалізатор. Таким чином, у цьому діалізаторі кров очищується перед поверненням у тіло).

Як розповіла в.о.завідувача гемодіалізного відділення Альона Косницька, перед тим як приступити до своїх прямих обов’язків, співробітники пройшли наочне навчання у Запорізькій обласній клінічній лікарні. Їх детально ввели в курс справи: як поводитися з апаратами, як спостерігати за якістю очисного процесу у пацієнта. Поки що працюватиме одна зміна медиків, а надалі планується цілодобова робота у чотири зміни.

Лікарня виконує державну програму з поліпшення надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю. І для пацієнта державою передбачено безкоштовне проведення процедури гемодіалізу та обстеження як до неї, так і після.

«Кількість хворих, які потребують лікування методом замісної ниркової терапії щороку зростає,- зазначає генеральний директор КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» Алла Малицька.- З появою в місті Херсоні ще одного гемодіалізного відділення у хворих з хронічною нирковою недостатністю з’явиться надія на кращий прогноз у стані здоров’я, покращить якість і тривалість їх життя. А для нас, медиків, поява такого відділення є потужним кроком у напрямку виконання визначеної для нашої лікарні функції – трансплантації нирок», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення пресслужби Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є. Карабелеша.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН