Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великолепетиському ліцеї з’явився 3D-принтер

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Великолепетиської громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«Перший день існування КЗ “Великолепетиський ліцей” (КЗ “Великолепетиський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів”)

відзначився суперовою подією – в освітньому закладі з’явився 3D-принтер! Вам цікаво, хто ці чарівники?

Цифрова трансформація освіти, а саме: створення сучасної STEM-лабораторії – ось мрія, яка вже сьогодні починає здійснюватися в здобувачів освіти нашого закладу. А почалося все з участі в проєкті “Прокачай школу” від ГС «Освіторія», що реалізується у партнерстві з телекомунікаційною компанією Deltahost. У вересні 2021 року ми виграли SMART-дошку і саме ця подія дала початок STEM-лабораторії. Анна Сидорук – операційна директорка, ГС “Освіторія” та Дмитро Земляний – директор ТОВ “Deltahost” повірили в нашу ідею та пообіцяли допомогти.

Робота закипіла наповну і кабінет хімії почав змінюватися. За підтримки голови Великолепетиської селищної ради Максима Вікторовича Колокота було придбано ноутбук, шкільні меблі, а за спонсорської допомоги Михайла Дмитровича Романія, депутата обласної ради, придбано проектор. Завдяки фінансовій підтримці акціонерного товариства “ДЕРЖАВНА ПРОДОВОЛЬЧО-ЗЕРНОВА КОРПОРАЦІЯ УКРАЇНИ” “ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬКИЙ ЕЛЕВАТОР” зроблено ремонт. Перед новим роком пані Анна повідомила нам неймовірну новину – 3-D-принтеру бути!

До ліцею завітали чарівники STEAM-освіти в Україні: Ігор Старенький – керівник освітніх проєктів компанії Accord Group та Антон Дзюба, керівник БФ «Фонд освітніх ініціатив», які привезли сучасний пристрій для створення об’ємних моделей, що допомагає побачити безпосередній зв’язок між теоретичними відомостями з різних предметів та об’єктами реального світу. А можливість втілити результат своєї творчості – чудовий мотиватор для учнів.

Ігор та Антон запустили пристрій, ознайомили педагогів з програмним забезпеченням та можливостями принтера в освітньому процесі. І найцікавіше –  створили першу об’ємну модель: космонавта за мотивами дитячої гри Among Us.

Освітянська родина Великолепетиського ліцею щиро дякує  Максиму Колокоту, Тетяні Трохименко,  Тетяні Вольській, Анні Сидорук, Дмитру Земляному, Михайлу Романію, Ігорю Старенькому, Антону Дзюбі  за підтримку, допомогу, віру в потенціал освітнього закладу та можливість розвиватися в темпі STEM-освіти.

Історія продовжується, тепер ми мріємо укомплектувати нашу STEM-лабораторію й іншою сучасною технікою, аби ще більше розширити науково-творчу діяльність.

Запалимо мрію – отримаємо перемогу!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН