Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти херсонського вишу повернулися з семестрового навчання в Польщі

Херсонський державний університет уже декілька років втілює практику з подвійними дипломами, співпрацюючи з Польщею. Дуже приємно, що студенти вишу повернулися і поділилися своїми враженнями. Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського:

«Дуже тепле спілкування відбулося сьогодні зі студентами Херсонського державного університету, які повернулися з семестрового навчання в Університеті ім.Адама Міцкевича (Познань, Польща). Приємно, що студенти ІІІ курсу факультету бізнесу і права Микита Сілкін та Ілля Юдін і третьокурсниця факультету української й іноземної філології та журналістики Любов Комаренко самі запропонували зустріч, щоб поділитися враженнями та досвідом навчання в закордонному університеті.

Навчання проходило в період з 1 жовтня по 1 лютого, тож молодь побачила, як польське суспільство реагує на виклики пандемії, зовнішньої агресії, з якими Польща стикнулася так саме, як і Україна. Розповідали й про побутові речі, про можливість підпрацьовувати навіть під час навчання за програмою міжнародної мобільності, про можливість подорожувати, знайомитися з представниками інших культур й націй. Адже зазвичай навчальні групи формуються зі здобувачів із різних країн. А це прекрасна можливість покращити англійську.

Радий, що студенти задоволені, що їх досвід позитивний. Домовилися, що вони, як і студенти, які повертаються з навчання з Поморської Академії в Слупську підготують коротку презентацію на засідання Вченої ради університету про їх участь у програмі міжнародної мобільності.

Закликаю всіх студентів та викладачів долучатися до програм міжнародної мобільності. У пошуку варіантів завжди допоможуть фахівці відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності ХДУ на чолі з Евгения Ревенко. У нас є позитивний досвід співпраці з трьома кращими закладами вищої освіти Польщі, університет у Познані – один з них, а взагалі – один з кращих у Східній Європі. Такі проєкти – гарна капіталізація для молоді!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН