Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі на Херсонщині для дітей відкрили денний центр (фото)

Благополуччя родини впливає на благополуччя громади. І це звісно впливає на благополуччя країни, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Фонду «Мій Дім». У повідомленні йдеться про наступне:

«3 лютого 2022 року було урочисто відкрито денний центр “Вітрила Надії” у селі Василівка Любимівської територіальної громади! За сприяння Фонду “Мій Дім”, а також ГО “Рідна Земля” та ГО “Центр розвитку сім’ї та батьківства “Мій Дім”.

Тепер понад 150 дітей шкільного віку матимуть змогу проводити гарно післяурочний час і дозвілля. Мами з дітьми  до 6 років, які перебувають в складних життєвих обставинах також матимуть можливість навчатися відповідальному батьківству, кухарській справі, елементарних навичками господарювання. Батьківству потрібно навчати з дитинства.

У денному центрі є кімната психолога, їдальня, спортзал, окрема кімната для родини, яка потерпає від домашнього насильства. Така родина може жити з дітьми терміном  до місяця, доки її доля з влаштуванням вирішується.

Захід відвідали депутат Херсонської обласної ради Дроздик Сергій Миколайович, Іванов Володимир Ілліч, депутат Верховної Ради, Горденко Олександр Васильович, головний ідейний натхненник цього проекту і один зі спонсорів,

Маринчак Юрій Андрійович, голова Альянсу “Україна без сиріт”.

Багато людей підтримали цю ідею не тільки словами, але й справами!

Всі погодилися з тим, що треба починати з таких важливих кроків і рухатись до створення   систем  соціальних послуг для родин з дітьми.

Дітям дуже потрібен доступ до закладів дозвілля у громаді. Потреба у створенні системи соціальних послуг для дітей та молоді, для молодих родин з дітьми сьогодні величезна!

Класи обладнані дуже якісною технікою і дуже зручні.

Це вже 10-й денний центр у Херсонській області!

Благополучна родина впливає на благополуччя громади.

А це впливає на благополуччя країни.

Відкриття денного центру “Вітрила Надії”центру у селі Василівка – це важливий крок для змін у громаді на краще!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН