Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Музиківській громаді на Херсонщині жителі охоче вакцинуються

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на інтернет-видання «bilozerka.info». У повідомленні йдеться про наступне:

«Пункт вакцинації від коронавірусу в Музиківці з’явився одним з перших в області. Тут шість медичних працівників пройшли відповідні курси та отримали доступи.

За весь період вакциновано 1570 людей, з яких другу дозу вже отримало – 1505, а бустерну – 126 людей.

Вакцинують у Музиківській амбулаторії  щодня. У наявності вакцина Pfizer та CoronaVac. Препарат зберігається у спеціалізованому холодильнику, який заклад минулого року придбав за кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток за сприяння народного депутата Вікторії Вагнєр.

Запис на вакцинацію відбувається телефоном, але приймають постійно навіть не запланованих “клієнтів”. Єдине обмеження, це кількість доз в одному флаконі вакцини. Наприклад, в одній  баночці вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech 6 доз, тому лікарі формують групи по 6 людей, щоб не втратити таку важливу можливість захистити від коронавірусу додаткову людину.

Ми запитали охочих вакцинуватися від коронавірусу щодо їх мотивації і наявні страхи.

Наталя та Анатолій проживають в селі Висунці, тому найближчий центр вакцинації саме в Музиківці. Наталя депутатка місцевої ради та має активну громадянську позицію.

Наталія, 64 роки: “Я працюю в магазині, постійно контактую з людьми. Не впевнена, що маска захистить мене достатньо. Плюс дочка зараз за кордоном, планується важливе лікування. Мені потрібен повний пакет документів, щоб я могла без проблем поїхати до неї та підтримати.”

Анатолій, 71 рік: “Я вже перехворів в легкій формі. Лише запах втратив. Думаю, що це через те, що був вакцинованим. Мій друг лікар був категорично проти вакцинації, називав мене божевільним. А потім захворів, лежав в лікарні, надивився всякого. Сам мені подзвонив і сказав, що я був правий! Я вже поважного віку, але душею молодий, маю багато планів і на це треба здоров’я!”.

Анатолій також зазначив, що перші дві вакцинації він зробив у місті Херсоні, а бустерну дружина запропонувала зробити за місцем проживання. В амбулаторії вакцинують всіх бажаючих – не потрібно заключати декларацію з місцевим сімейним лікарем чи мати реєстрацію місця проживання в Музиківці. Достатньо взяти з собою паспорт та за можливістю документ про попередню вакцинацію.

Катерина, 24 роки: “Сьогодні теж отримала бустерну дозу. Коли робила першу трошки хвилювалася, але знайшла впевнену напарницю, яка остаточно розвіяла всі сумніви. Потім вмовила вакцинуватись батьків, а з родиною брата ще працюю (сміється). До речі вже отримала, “ковідну” тисячу, але не встигла витратити. Розраховую на фінансовий бонус і від цієї вакцинації”.

Валентина, 62 роки: “В нашій великій родині від коронавірусу вакциновані майже всі, навіть, батьки чоловіка, а їм вже давно понад 80. Вони не контактують активно з людьми і немає в них потреби в зеленому сертифікаті для роботи чи магазинів, але до них часто приїздять онуки з усіх куточків України, а в них контактів вистачає.

Здається, ми довше налаштовувались на те, щоб їх вакцинувати ніж вони самі. Я вакцинувалась одна з перших, а потім з гордістю розповідала про це, коли поїхала на малу батьківщину до Володимира-Волинського. Там, на той момент ще всі думали і зважували ризики. Дуже зручно, що не треба було стояти в черзі чи записуватись якоюсь складною процедурою. Все зробили в Музиківці”.

В Музиківській громаді діє два пункти вакцинації: один в центральній садибі – с.Музиківка, а інший – у ФАПі сусіднього села Східне. Там вакцинують лише CoronaVac, бо цей препарат має простіші протоколи використання. Але якщо є багато охочих на інші види вакцини, то приїздить мобільна бригада з Музиківки. Вчора, 03 лютого в Східному вакциновано 60 людей, з яких першою дозою 9 людей, а бустерною – 51 людина.

Сергій, 62 роки: “Через тиждень планую поїхати разом дітьми та онуками у відпустку до Буковелю. Розумію, що це додатковий ризик, але не готовий відмовлятись від вже давно омріяної поїздки. Запланували вакцинуватись втретє до поїздки для додаткового захисту та впевненості. Онуки вакциновані від грипу. Думаємо, це теж їх додатково захистить. Вони ще малі, щоб вакцинуватись від коронавірусу.”

Зараз в Музиківській громаді щеплення від ковіду отримали лише 24 дітей,  хоч МОЗ дозволив вакцинувати дітей з 12 років  ще у листопаді минулого року. Батьки досі недостатньо проінформовані про таку можливість і потребу.

Часто лунає, що діти і без щеплень в легкій формі переносять коронавірусну інфекцію, тому потреби їх додатково  “мучити” немає. Але лікарі й вчителі агітують таки подбати про додаткову безпеку дітей та записатися до найближчого пункту вакцинації.

Процес вакцинації в Музиківській громаді налагоджений комфортно, зручно та безпечно. Якщо ви ще вагаєтесь де саме зробити таку важливу процедуру, то оберіть Музиківську амбулаторію!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН