Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великобританії королева перебуває на престолі 70 років

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт «DW». У повідомленні йдеться про наступне:

«Королева Єлизавета II подякувала підданим за підтримку та попросила вважати дружину принца Чарльза королевою-консортом після його сходження на трон. Головні урочистості з нагоди 70-річного ювілею відбудуться у червні.

У Великобританії відзначають 70-річчя вступу на престол королеви Єлизавети II. У день ювілею, 6 лютого, великих святкових заходів не передбачено, оскільки Єлизавета зійшла на трон у день смерті батька, короля Георга VI. За традицією, вона зустрічає цей день на самоті, а головні урочистості відбудуться на початку червня, коли заплановано численні міські свята по всій країні, а також концерт за участю світових зірок.

Звернення Єлизавети II до підданих

У річницю вступу на престол Єлизавета II звернулася з посланням до підданих та подякувала їм за підтримку і доброту, виявлену до неї та королівської родини. Вона зазначила, що Великобританія та інші країни Співдружності за часи її правління досягли значного соціального, технологічного та культурного прогресу.

Крім того, Єлизавета II висловила бажання, щоб дружина принца Уельського Чарльза, герцогиня Корнуольська Камілла після його вступу на престол отримала титул королеви-консорта. Це означає, що дружина короля матиме рівний йому монархічний титул і соціальний статус, але не буде спадкоємицею престолу і не отримає політичних та військових повноважень.

Серед інших світових лідерів із 70-річним ювілеєм сходження на трон Єлизавету II привітав канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz), який у вітальному посланні назвав правління британської королеви “унікальним та надихаючим людей у всьому світі”. “У часи змін та великих випробувань Ви були і продовжуєте бути взірцем для наслідування для громадян Вашої країни, Співдружності націй та інших держав”, – зазначив канцлер ФРН».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН