Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині судитимуть екскерівника медзакладу за розтрату ковідного фонду

koshti_roztrata

Олешківською окружною прокуратурою скеровано до Цюрупинського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного лікаря одного із медичних закладів Херсонщини за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Слідством установлено, що підозрюваний маючи повноваження з розпорядження коштів медичного закладу видав накази про виплату доплат медичним та іншим працівникам, за безпосередню роботу із хворими на COVID-19.

При цьому, серед працівників, які отримали спеціальну доплату опинилися посадові особи лікарні, які жодним чином не були залучені до роботи з вказаною категорією пацієнтів.

Такі дії посадовця призвели до розтрати понад 216 тис. грн виділених Національною службою здоров’я України для оплати праці працівників, зайнятих на роботах у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеження волі строком до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН