Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині окупаційна влада “націоналізує” майно українських олігархів

На території тимчасово окупованої частини Херсонській області російські військові оголосили про “націоналізацію майна українських олігархів”, тобто місцевих підприємців, які відмовились працювати на РФ. Про це повідомив сайт Центру національного спротиву.

У повідомленні йдеться, що військові РФ захопили підприємства в регіоні й висунули умову “перереєстрації”. Проте більша частина власників покинула область в окупації, а ті, хто лишились, відмовились йти на співпрацю.

“Армія РФ оголосила захоплене майно “покинутим” та почала процеси передачі в “управління Фонду держмайна”. Надалі таке майно “приватизують заново”, а по факту просто передадуть дотичним до окупаційної адміністрації структурам, які його розграбують”, — йдеться у дописі.

Центр нацспротиву зауважив, що ці рішення окупаційної влади є юридично нікчемними й назвав це фактами про “легалізацію” мародерства на “законних підставах”.

Що відомо

  • Російські окупанти поширюють неправдиву інформацію про “негативні наслідки” повернення української влади у результаті контрнаступу Сил оборони. Вони залякують людей ймовірними “каральними заходами” з боку української влади та закликають жителів тимчасово окупованої території Херсонщини евакуюватись.
  • Окупаційна влада розпочала складати списки на так звану “евакуацію” місцевих жителів Скадовського району, які згодні виїхати до ТОТ Крим та на територію РФ.
  • У тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької та Херсонської областей російські військові активно організовують евакуацію до Криму. Поки йдеться про опитування, втім поширюють інформацію про примусове виселення наприкінці цього місяця.

Суспільне Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН