Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Про позбавлення батьківських прав у Суворовському районі Херсона до суду направили 6 позовів

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Позбавлення батьківських прав – виключний і надзвичайний спосіб впливу на недобросовісних батьків. У 2021 році, за ініціативи служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, до суду направлено 6 позовів про позбавлення батьківських прав стосовно 9 малолітніх дітей, у січні 2022р. один позов у відношенні 3 малолітніх дітей задоволено. Саме на батьків покладається відповідальність за виховання дітей, захист їх прав та інтересів, турботу про здоров’я, фізичний, психічний, духовний і моральний розвиток дитини.

З метою збереження сім’ї, профілактики бездоглядності та безпритульності серед дітей, під час профілактичних рейдів, службою у справах дітей проводиться робота щодо своєчасного виявлення сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, обстеження матеріально-побутових умов проживання дітей в сім’ях, надання консультативної, адресної допомоги, вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності. У 2021 р. службою у справах дітей було проведено 98 рейдів «Сім’я», «Підліток», «Діти вулиці». Попереджено 129 батьків, які ухилялися від виконання своїх обов’язків, проведено профілактично – роз’яснювальні бесіди».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН