Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ромський активіст планує перетворити Каховку на маленьку Прагу

Про це пишуть на фейсбук сторінці Нам тут жити:

– Знайомтеся – Януш Панченко, людина, яка вірить, що Каховка може бути маленькою Прагою!

Януш Панченко – відомий в Україні ромський активіст, історик, етнограф, діалектознавець, перекладач, актор озвучування, автор дитячих посібників та освітньої анімації. Працює соціальним педагогом у Каховській школі №6, а паралельно – над дисертацією доктора філософії. Голова ГО «Суспільство циган південного краю «Романо Тхан», учасник національних та міжнародних конференцій, переможець грантових програм Roma Education Fund (Будапешт), Міжнародного Фонду «Відродження», мережі REYN.

Януш Панченко своє дитинство і підліткові роки провів у Каховці. Ще в школі зацікавився історією свого народу, пишається своїм походженням і хоче зробити свій внесок у збереження та розвиток ромської мови та культури. Усі свої зусилля він спрямував на популяризацію обов’язкової середньої освіти серед ромських дітей.

Януш Панченко обрав команду Вегандза Мясникяна, бо саме їй вдалося створити справжнє полікультурне коло. Партію «Нам тут жити!» він називає унікальною платформою, яка змогла об’єднати українців різних етносів, релігійних конфесій та різногалузевих спеціалістів.

Януш Панченко хоче, щоб при владі були порядні люди, патріоти свого міста і країни, незалежно від партійних уподобань.

Януш Панченко багато подорожує і мріє про те, щоб Каховка стала такою ж гарною, як відомі європейські міста. Для цього він докладає всіх зусиль.

– Бо якщо українці будуть переїжджати в Європу, кому ж тоді будувати Європу у нас вдома? – переконаний він.

Януш Панченко як депутат хоче започаткувати в східній частині Каховки сучасний дитячий освітньо-розважальний центр, у якому діти і підлітки зможуть отримувати практичні знання та навички. Там же повинен працювати юрист, щоб усі місцеві жителі могли отримати безоплатні консультації і допомогу в оформленні документів.

Януш Панченко мріє про місто, яке буде приваблювати творчих людей з усієї країни. Про місто, яке буде надавати найбільш сучасні та найкращі можливості для нового покоління каховчан!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН