Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З усіх правоохоронних органів підприємці найменше скаржаться на СБУ, – бізнес-омбудсмен на зустрічі з Головою Служби

Служба безпеки України відкрита для співпраці з Радою бізнес-омбудсмена та готова і надалі сприяти формуванню прозорих умов для забезпечення комфортного бізнесового середовища з урахуванням новітніх викликів національній безпеці.

Про це йшла мова під час робочої зустрічі Голови СБУ Івана Баканова з бізнес-омбудсменом в Україні Романом Ващуком.

«Стабільне функціонування стратегічних галузей – енергетичної, транспортної, банківської, фінансової тощо – є частиною державної безпеки. І правоохоронні органи, зокрема і СБУ, повинні настільки чітко дотримуватися законодавства і меж власних повноважень, щоб інтереси держави залишалися захищеними, але водночас не допускати порушень прав вітчизняного бізнесу та іноземних інвесторів»,відзначив Голова СБУ Іван Баканов.

У відповідь бізнес-омбудсмен Роман Ващук подякував за співпрацю та підкреслив, що зі всіх правоохоронних органів підприємці найменше скаржаться саме на СБУ.

«Рада бізнес-омбудсмена налагодила ефективну взаємодію зі Службою безпеки. Добре працює Експертна Група, створена згідно з нашим Меморандумом про співпрацю, де Раду представляє мій заступник Ярослав Грегірчак. При цьому у минулому році ми отримали найменшу кількість скарг від бізнесу на діяльність співробітників СБУ, особливо у порівнянні зі скаргами на дії інших правоохоронних органів. І практично по всіх питаннях нам вдалося зняти зауваження», – відзначив Роман Ващук.

«Загалом, за весь час своєї діяльності з травня 2015 року Рада надала СБУ 65 індивідуальних рекомендацій, 62 з яких було виконано (95%).»

Голова СБУ подякував за таку оцінку діяльності спецслужби і підкреслив, що на сьогодні Служба є відкритою для співпраці як щодо індивідуальних скарг, так і щодо імплементації системних рекомендацій Ради у правоохоронній сфері.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН