Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру від СБУ отримав ще один ворожий поплічник з Херсона: забезпечував фінансову підтримку представників окупаційної адміністрації

За матеріалами СБУ підозру у пособництві держави-агресору отримав мешканець Херсона, який був призначений гауляйтером сальдо на посаду так званого першого заступника голови правління «Херсонської обласної спілки споживчих товариств».

Встановлено, що за вказівкою представників окупаційної влади фейковий посадовець організував збір коштів з підприємств роздрібної торгівлі у тимчасово окупованому Херсоні з подальшою «роздачою» сальдо та представникам держави-агресора.
Задля «якісного» виконання злочинних вказівок, ворожий пособник «своїми правами» призначив «своїх» директорів двох ринків обласного центру, які є найбільшими та користуються попитом у місцевих споживачів.
Згодом за його вказівкою було організовано щомісячний збір з кожного реалізатора продукції. Крім цього, «данину» за «дозвіл» торгувати платили і представники організацій роздрібної торгівлі у Херсоні.
Ворожий «видобувач» коштів таким чином фінансував окупантів та їх поплічників. Слідчими СБУ встановлено, що п’ять мільйонів рублів він власноруч передав представнику держави-агресора – «председателю центрсоюза российской федерации».
Фігурант, перебуваючи на псевдопосаді, застосовував психологічний тиск та залякування до проукраїнські налаштованих керівників, що входили до «Херсонської обласної спілки споживчих товариств» та відмовлялись співпрацювати з окупаційною владою. Спонукав місцевих підприємців до перереєстрації їх товариств за законодавством рф.
Зловмисник підбурював місцевих реалізаторів до співпраці з «новою» владою для постачання сільськогосподарської продукції на тимчасово окуповані території. Цілковито підтримував рішення представників рф щодо ведення на територію Херсонської області «рубльової зони».
СБУ відомо місцеперебування зловмисника. У тимчасово окупованому місті Скадовськ Херсонської області ворожий пособник продовжує свою діяльність на «посаді». Оббираючи місцевих громадян на продовольчих ринках, збирає гроші на допомогу окупаційній адміністрації держави-агресора.
Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 т. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН