Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні розмістять два підрозділи територіальної оборони в приміщенні недіючої школи

У Херсоні розмістять два підрозділи територіальної оборони в приміщенні недіючої понад 10 років школи в селищі Наддніпрянське. На сесії Херсонської міської ради за таке рішення проголосували 35 депутатів.

Необхідність прийняття рішення полягає в тому, що в січні цього року набрали чинності закони України «Про основи національного спротиву» та «Про чисельність Збройних Сил України», які дозволять у максимально короткі терміни підвищити обороноздатність нашої держави.

Крім цього, до міського голови Ігоря Колихаєва звернувся обласний військовий комісар Олександр Зіньковський з проханням віднайти приміщення для розміщення Херсонського загону територіальної оборони.

«Херсон – один із прикордонних обласних центрів, що має стратегічне значення для усієї України, тож осторонь ми залишатися не можемо», – вважає міський голова Ігор Колихаєв.

«Ми проти роздмухування панічних настроїв, але маємо бути готовими до будь-яких подій», – наголошує депутат міської ради, військовий капелан Андрій Калита.

Відповідно до прийнятих змін до законодавства України кількість військовослужбовців у ЗСУ збільшується на 11 тисяч. У Херсонській області за рік сформують 7 постійних військових підрозділів територіальної оборони, два з них – у Херсоні. Завдання зазначених підрозділів захищати населення території Херсонської області від небезпеки та допомагати в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Підрозділи тероборони – штатні підрозділи. До них увійдуть херсонці, які стануть на такий облік. Військова служба в цих батальйонах здійснюватиметься за трьохрічним контрактом, а військовослужбовці матимуть зарплатню, медичне, речове забезпечення та соцпакет.

«Розміщення таких підрозділів потребує особливого підходу – необхідно розташувати їх в такому місці, що забезпечить захист одразу за декількома напрямками й одночасно не перешкоджатиме повсякденному життю херсонців. Саме тому для розміщення підрозділів територіальної оборони обрали приміщення школи селища Наддніпрянське», – додає Андрій Калита.

Виконуючий обов’язки міського голови Сергій Циганок інформує, що Наддніпрянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 42 Херсонської міської ради є недіючою, понад 10 років жодного здобувача освіти в ній не навчалося.

Тож, згідно прийнятого депутатами міської ради рішення, в Наддніпрянському розмістять одразу два таких підрозділи – обласний та міський.

Депутат Херсонської міської ради Андрій Калита подякував колегам за підтримку необхідного для міста рішення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН