Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У міськраді працюють над питаннями обслуговування водопровідних об’єктів старостинських округів та формуванням тарифу

20 січня, під головуванням в.о. заступника міського голови Романа Головні відбулася нарада-навчання для керівників водопостачальних підприємств комунальної форми власності, розташованих на території старостинських округів Херсонської міської територіальної громади.

Мова йшла про передачу водопровідних об’єктів, що розташовані на території старостатів у господарське віддання міського комунального підприємства «Херсонводоканал». Це забезпечить можливість їхнього подальшого включення до Інвестиційної програми зазначеного підприємства з метою здійснення капітальних ремонтів та якісного обслуговування.

Крім цього, говорили про проблемні питання, які виникають при формуванні тарифу на водопостачання та водовідведення. Систематизація цієї роботи, а також оперативність реагування на зміни в ціноутворенні, підвищення тарифів на енергетичні ресурси, – критично важливі. Комунальні підприємства на сьогодні не можуть бути збитковими.

Чітка система управління галуззю водопостачання та каналізування, інженерних, консультаційних послуг дозволить ефективно функціонувати підприємствам водопровідно-каналізаційної галузі України. Думку експертів розділяють і в Херсоні, тому вже сьогодні працюють над оптимізацією та синхронізацією роботи комунальних підприємств цього напрямку.

Питання збереження та раціонального використання водних джерел, зокрема шляхом ефективної роботи підприємств водопровідно-каналізаційної галузі – вкрай актуальне для всієї країни.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН