Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі продовжують боротьбу з незаконними тимчасовими спорудами

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У місті планують залучити до роботи з демонтажу тимчасових споруд комунальні підприємства. До боротьби з незаконно розміщеними причепами «Купава» – інспекторів з паркування. Ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв. Вона була присвячена продовженню боротьби з незаконно встановленими тимчасовими спорудами.

У нашому місті вже багато років існує проблема незаконних тимчасових споруд. За попередній час їх встановили досить багато. Міська влада розуміє важливість вирішення цього питання. Адже такі споруди шкодять зовнішньому вигляду міста. До того ж значна їх частина використовується для незаконної підприємницької діяльності, що створює недобросовісну конкуренцію законослухняним підприємцям.

Сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв провів нараду, присвячену продовженню боротьби з незаконними тимчасовими спорудами. У ній взяли участь перший заступник міського голови Олександр Власюк, заступник міського голови Олександр Константинов, юристи, представники поліції.

На нараді зазначалося, що кожного місяця на засіданнях виконавчого комітету приймаються рішення щодо демонтажу незаконних тимчасових споруд. Після цього така споруда може бути демонтована. У власника є можливість зробити це самостійно. В іншому випадку демонтаж виконує підрядна організація. Демонтовані кіоски зберігаються на території депо «Запоріжелектротрансу» у Заводському районі.

У рамках реорганізації інспекції з благоустрою та служби інспекторів з паркування цю роботу планується активізувати. Адже для підготовки рішення на демонтаж необхідно виконати значну підготовчу роботу, встановити, що споруда є незаконною і так далі.

Однак існує у цій роботі низка проблемних моментів. Зокрема щодо демонтажу причепів «Купава». Недобросовісні підприємці називають їх транспортними засобами та встановлюють у тому числі й на проїжджій частині доріг, що заважає руху транспорту. Подібна ситуація існує на проспекті Металургів та вулиці Запорізький.

– Профільні служби повинні розглянути можливість активного залучення до демонтажу таких причепів «Купава» інспекторів міської служби з паркування, якщо власники називають ці причепи транспортними засобами та встановлюють на проїжджій частині. Необхідно вивчити всі юридичні аспекти. Переконаний, що використання такого механізму роботи дозволить місту ефективніше реагувати на подібні ситуації, – сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради також доручив розглянути питання використання можливостей комунальних підприємств для виконання демонтажу інших незаконних тимчасових споруд. Це дозволить оперативніше виконувати таку роботу».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН