Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькому концерну «Міські теплові мережі» дали дозвіл на реструктуризацію боргів за газ

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«На сесії міської ради запорізькі депутати погодили реструктуризацію заборгованості концерну «Міські теплові мережі» за спожитий природний газ.

Концерн «Міські теплові мережі» має борг перед АТ «НАК «Нафтогаз України» за використаний у попередній період газ у розмірі 1 млрд 113,7 млн грн. Заборгованість виникла через зміни у законодавстві України щодо надання житлово-комунальних послуг, перехід до ринкової моделі постачання природного газу, а також низьку платоспроможність населення.

Так, станом на 1 січня заборгованість населення за спожиті опалення та гарячу воду склала понад 1,5 млрд грн. Концерн «МТМ» постійно здійснює претензійно-позовну роботу по стягненню заборгованості зі злісних неплатників. Разом з тим ці заходи повною мірою не дають 100% результату повного та своєчасного надходження коштів.

Для того, аби забезпечити стале функціонування теплопостачального підприємства, необхідно здійснити процедуру реструктуризації заборгованості. За умови дотримання всіх процедур це дозволить не лише погасити заборгованість концерну «МТМ», а також списати з підприємства пеню, штрафи, річні, інфляційні втрати. Запорізька міська рада ухвалила рішення про погодження реструктуризації заборгованості.

Кошти необхідно буде вносити регулярно впродовж 84 календарних місяців. Зокрема цього року необхідно буде сплатити 145,9 млн грн. У випадку, якщо концерну «МТМ» не вистачить власних коштів, цю суму необхідно буде передбачити в міському бюджеті Запоріжжя».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН