Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Херсонщини реалізують нову програму підтримки та розвитку громад

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Заступниця міського голови Оксана Рукавішнікова та в.о.заступника міського голови Роман Головня зустрілися в онлайн-форматі з представниками нової донорської програми – Фонд «Партнерство за сильну Україну» (Partnership Fund for a Resilient Ukraine (PFRU), яку будуть реалізовувати на території Херсонської МТГ.

До участі у зустрічі долучилися також директорка департаменту економіки та інвестицій міськради Ірина Ніколаєва та директорка Інституту розвитку Херсонської міської територіальної громади Світлана Бєлоброва.

Програма, ініційована за сприяння Інституту розвитку громади та розроблена спільно з урядом України, буде реалізована за фінансової підтримки урядів Великобританії, Канади, США, Швейцарії та Швеції.

Метою Програми є підтримка довгострокового та стійкого розвитку громад, які постраждали від збройного конфлікту на Сході та Півдні України, запобігання подальшій ескалації конфлікту, підвищення стійкості громад та допомога в підготовці інтеграційних процесів в економічній, соціальній та адміністративній сферах.

Програма та її партнери здійснюватимуть заходи, націлені на економічне зростання, надання послуг та просування культури діалогу. Програма розпочала свою роботу з грудня 2021 року та триватиме не менше трьох років.

Сторони обговорили основні потреби та можливостей співробітництва в межах Програми зі сторони Херсонської міської ради.

Так, в.о.заступника міського голови Роман Головня зауважив, що спільна взаємодія із іноземними партнерами дасть змогу напрацювати ряд механізмів через покращення інфраструктури міста.

“Найближчим часом ми зі свого боку напрацюємо ці механізми та зробимо усе можливе для розбудови економіки міста зокрема”, – підкреслив Роман Головня».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН