Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відзначили День Соборності (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

103 роки тому  було проголошено Акт злуки Української Народної республіки і  Західноукраїнської Народної республіки. В пам’ять про ці події в Україні   з 1999 року відзначають День Соборності.

Це одне із найвизначніших свят в нашій державі.

На Херсонщині  відбулися заходи, які об’єднали і згуртували людей, адже на сході боротьба за незалежну і єдину державу продовжується.

“Якщо не буде духовної єдності, то не буде і соборної України. Якщо ми єдині, то ми непереможні”, – сказав у промові  єпископ Херсонський і Таврійський, керуючий Херсонською єпархією Православної Церкви України Никодим.

Симовлічно, що на площі Тараса Шевченка, борця за  Україну,  зібралися патріоти, які шанують свою державу та роблять все можливе для її розвитку .

“Я впевнений, що кожен українець, в кожному куточку вшановує єдність і територіальну цілісність нашої держави. Я впевнений, що і Крим, і Донбас, і Луганськ повернуться, і ми будемо жити в мирі,”- зазначив народний депутат України Павло Павліш.

Найщиріші слова привітань лунали від учасників заходу, які хочуть бачити свою країну розвиненою, а українців згуртованими , щирими та сильними.

Начальниця Відділу патрульної поліції в АР Крим та м. Севастополі Галина Лехновська зазначила: “Вітаю всіх українців, херсонців, та гостів нашого міста зі святом Соборності України. День Соборності- це надважливе свято, тому що сила – в єдності.”

Продовжилося святкування на Антонівському мосту, де херсонці із стрічками,  прапорами та рушниками утворили живий ланцюг єдності, символічно поєднуючи лівий і правий береги Дніпра. Підтримували їх і водії, які проїжджали мостом. Гімн України, який лунав в цей час,  об’єднав всіх!

Детальніше – в сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН