Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулася перша у 2022 році соціальна екскурсія

У неділю, 16 січня, за підтримки управління маркетингу міста і туризму відбувалася перша у 2022 році соціальна екскурсія для пільгових категорій громадян.

Екскурсанти прогулялися центральною частиною міста та дізналися «Незвичні історії Грецького кварталу» від відомого гіда та відеоблогера Єгора Сидоровича.

Містянам розповіли про те, що греки-переселенці з острова Хіос в Егейському морі, стали одними з перших мешканців Херсона, яке гостинно їх зустріло та дало можливості для розвитку та збагачення. У свою чергу греки зробили вагомий внесок у розвиток району міста, розташованого на захід від Херсонської фортеці, де вирувало торговельно-ремісниче життя. Свого часу там розміщувалися найкращі крамниці, товарні склади, адміністративні установи.

Нагадуємо, що соціальні екскурсії відбуватимуться щоквартально протягом 2022 року. Графік проведення екскурсій анонсуватиметься на офіційному сайті міської ради та її виконавчих органів, сторінці управління в соціальних мережах та газеті «Гривна. Суботній випуск».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН