Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запоріжжі у Комунарському районі триває робота з ліквідації стихійних звалищ

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«В обласному центрі задля утримання територій району в належному санітарному стані постійно вживаються заходи з ліквідації стихійних звалищ та зі збору і вивезення безпечних відходів. Зокрема в Комунарському районі вивезено понад 667,5 тонн сміття, більшість – з територій приватного сектору.

Окрім ліквідації звалищ, в районі проводять систематичні рейди з дотримання належного санітарного стану району, попередження жителів приватного сектору про графік вивозу сміття та обов’язкову оплату згідно з укладеними договорами з ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» на вивіз ТПВ, про необхідність складування сміття в спеціалізовані пакети, роз’яснювальну роботу щодо адміністративної відповідальності до осіб, які намагаються залишити пакети зі сміттям в невстановленому місці.

Разом з тим, такі заходи дають, на жаль, тимчасовий ефект. Так, наприкінці грудня повністю ліквідовано та прибрано стихійне звалище на перехресті вулиць 1905 року та Ялтинській. Проте наразі там виникають нові ділянки захаращення. Завдяки активним мешканцям, які зафіксували порушення, представниками районної адміністрації спільно з правоохоронним органами встановлена та притягнена до адміністративної відповідальності особа, що залишала сміття в забороненому місці.

Містянину за порушення правил благоустрою території міста Запоріжжя загрожує штраф у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 -1360 грн) відповідно до ст. 152 КУпАП.

Запоріжців закликають дбайливо ставитись до рідного міста та цінувати роботу комунальних служб і міської влади».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН