Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі гонщики візьмуть участь у престижних світових змаганнях

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«За підтримки департаменту культури і туризму міської ради досвідчена команда гонщиків представлятиме Запоріжжя на світових змаганнях ретро-автівок Rallyе Monte-Carlo Classique. Спортсмени підкорюватимуть гірські траси Франції та Монако. Про підготовку до міжнародних перегонів вони розкажуть під час пресконференції, присвяченої старту запорізького екіпажу. 

Rallyе Monte-Carlo Classique проводиться Автомобільним клубом Монако вже 111 років. Цього року вперше за всю історію змагань шість українських екіпажів отримали ліцензію на участь у них.

Нашу країну представлятимуть команди з п’яти міст: Запоріжжя, Києва, Львова, Чернівців та Тернополя. Брати участь у змаганнях вони будуть на «Запорожцях»: «ЗАЗ-965», «ЗАЗ 965-А», «ЗАЗ-966» та «ЗАЗ-968».

Запорізький екіпаж представлятимуть пілот Роман Щипков і штурман Олексій Бурбак на автомобілі «ЗАЗ-968».

Чемпіонат розпочнеться 31 січня та завершиться 2 лютого в Монако. Запоріжжя стане першим містом старту проєкту в Україні. Урочисті церемонії відбудуться також у Києві, Чернівцях та Львові.

Пресконференція, присвячена участі запорізького екіпажу в Rallyе Monte-Carlo Classique, відбудеться 19 січня об 11:00 у Туристичному інформаційному центрі (пр. Соборний, 151).

У пресконференції візьмуть участь:

  • секретар міської ради Анатолій Куртєв;
  • заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Васюк;
  • наставник української команди, чемпіон світу з авторалі, чотириразовий переможець ралі Париж – Дакар, депутат Європарламенту у двох каденціях Арі Ватанен (онлайн);
  • директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова;
  • командор української команди, пілот запорізького екіпажу Роман Щипков;
  • штурман запорізького екіпажу Олексій Бурбак;
  • медіа-директор проєкту Олександр Павлов.

Гості зможуть поспілкуватися з учасниками українських команд Запоріжжя та Чернівців, дізнатися більше про особливості підготовки до змагань, побачити автомобіль запорізького екіпажу.

Під час церемонії також буде організовано експозицію ретро-автівок та автограф-фотосесію просто неба.

Департамент культури і туризму Запорізької міської ради запрошує журналістів до висвітлення події. Захід проводитиметься з дотриманням карантинних обмежень».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН