Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Херсонської районної державної адміністрації із привітаннями завітали щедрувальники

Про це розповіли у соціальних мережах.

В Україні за давнім звичаєм 13 та 14 січня відзначають народні свята – Маланки (Щедрий вечір) та Василя (старий Новий рік).

За традицією, щедрувальники ходять від хати до хати, бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту в новому році.
Тож, за українськими традиціями і до Херсонської районної державної адміністрації 13 січня завітали гості – маленькі вихованці Херсонського ясла-садку №64 Херсонської міської ради разом зі своїми вихователями та завідуючою закладу – Нікітченко Наталіїю Вікторівною.
Маленькі щедрувальники прийшли не самі, а ще й козу та Маланку із собою привели. Хлопчики та дівчатка у святкових образах, із Вифлеємською зіркою та радісним блиском в очах, у віршах, щедрівках та піснях бажали колективу міцного здоров’я, всіляких гараздів, достатку, урожайного року, миру і добра та додали гарного настрою.
Голова райдержадміністрації Михайло Линецький радо зустрів та щедро привітав гостей, подякував за продовження українських традицій, позитив, тепло, щирість та гарний настрій, адже за народними повір’ями те, що побажають щедрувальники, обов`язково має здійснитись у Новому році.
«Ви – справжні українці, майбутнє нашої держави. Тож, переконаний, своєю старанністю, успішним навчанням та завзятою працею, в майбутньому докладете зусиль задля розвитку всієї України», – звернувся до маленьких гостей голова райдержадміністрації.

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я! Будьте здорові, з Новим роком!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН