Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У музеї в Білгород-Дністровському відбулося відкриття виставки місцевого художника

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Білгород-Дністровської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«23 грудня у виставковій залі краєзнавчого музею за участі місцевих поціновувачів живопису пройшло відкриття виставки Івана Волошина «Світло і тінь». Презентацію провела директорка закладу Тетяна Біла.

Це вже третя персональна виставка 26-річного талановитого художника. Роботи молодого автора відрізняються від багатьох сучасних творів своїм ніжним, світлоносним живописом та чистотою, дарують легкість та радість, не тиснуть тяжким реалізмом або грубою дійсністю. Манера написання картин Івана Волошина повітряна та експресивна.

Одна з головних особливостей виставки «Світло і тінь» – передача ефектів світла і атмосфери. Метод роздільних непригладжених мазків, нанесених на полотно, є важливою складовою створення ілюзії легкості та свіжості, завдяки чому в картинах зберігається відчуття незавершеності та інтимності. Сонячні та повітряні полотна художника несуть гарний настрій та віру у прекрасне.

Іван Волошин народився у Білгороді-Дністровському. Навчався в Одеському художньому училищі ім. М.Б. Греков та Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури у місті Києві. Учасник багатьох спільних виставок та переможець різноманітних конкурсів. Тільки у 2021 році Іван Волошин був обраний Закарпатською обласною спілкою художників України володарем Гран-Прі за участь у ІІІ Міжнародному мистецькому конкурсі «PANORAMA-Art» у номінації «Живопис. Професіонали». Отримав диплом Гран-Прі ІІІ Всеукраїнського конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Моя територія натхнення», диплом Гран-Прі Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв і талантів «Я йду за мрією», диплом Гран-Прі Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв і талантів «Gold Europe – свято осені», переможець Міжнародного художнього фестивалю МАЛЮЙ.UA.

Також у 2021 році Іван Волошин нагороджений Національною спілкою художників України почесним дипломом лауреата за художній твір «Гармонія» в рамках IV Міжнародної виставки пейзажу «МЕМОРІАЛ А.І. КУЇНДЖІ», присвяченої 180-річчю з дня народження художника. Роботи художника знаходяться в приватних колекціях України, США, Німеччини, КНР, ОАЄ і Франції.

Мешканці Білгорода-Дністровського матимуть можливість ознайомитися з виставкою Івана Волошина «Світло і тінь» протягом зимових місяців. Краєзнавчий музей по вул. Пушкіна,19 працює з 08:00 до 16:30 (понеділок – вихідний)».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН