Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Департамент економіки та інвестицій нагадує про відповідальність за незаконний продаж ялинок

Відділ контролю за дотриманням законодавства департаменту економіки та інвестицій міської ради проводить заходи, націлені на попередження незаконної вирубки та реалізації хвойних дерев у передноворічний період.

З метою забезпечення контролю за охороною лісів від незаконних вирубок хвойних насаджень спеціалісти відділу перевіряють ринки, торговельні майданчики, місця стихійної торгівлі з «лісовими красунями».

Здійснюючи продаж новорічних ялинок, підприємець повинен мати відповідний пакет документів, у тому числі – сертифікат походження, висновок про радіацію, накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну й лист погодження на торгівлю. Стовбур кожного дерева повинен бути оснащений спеціальним чіпом, на якому зберігається інформація про те, в якому регіоні та в якому лісництві вирубана ялинка, її сорт та якість.

У разі виявлення випадків вирубування, перевезення, реалізації лісових насаджень з порушенням чинного законодавства винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ст.160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях». Санкція статті передбачає накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Крім адміністративної відповідальності, порушник лісового порядку може бути притягнутий і до кримінальної відповідальності за ст. 246 КК України «Незаконна вирубка лісу».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН