Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У краєзнавчому музеї у Херсоні зберігається унікальна книга

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонського обласного краєзнавчого музею. У повідомленні йдеться про наступне:

«У бібліотеці музею зберігається чимало цікавих видань. Сьогодні розповідаємо про книгу британського зоолога Едвіна Ланкастера “Вимерлі тварини” 1914 року видання.

Цікавою є передмова від видавця, де він пояснює, чому ілюстрації в оригінальному виданні та в російському різняться. Річ у тім, що кліше, надіслані британським видавництвом були настільки неякісними, що довелося частину ілюстрацій домальовувати.

У книзі вчений розглядає історію розвитку тваринного світу на основі їхніх викопних решток: динозаври, амфібії, гігантські лінивці, жирафи, мамонти – невеликий список вимерлої фауни, яка описується вченим.

А Ви знали, як у слона з’явився хобот? Ланкастер наводить пояснення свого друга – письменника Р. Кіплінга. Сталась ця історія ще тоді, коли слони не мали хоботів і один молодий слон вирішив напитися води. А оскільки у ставку водились крокодили, один з них схопив тварину за ніс. І слон почав чинити опір, крокодил так довго тяг його за ніс, аж поки той не перетворився на хобот.

Автор припускає, що навряд чи  сьогодні хоч один слон  зізнається, що ця історія правдива.

Як ви зрозуміли,  в цій книжці переплітаються гумор та науково обґрунтовані факти. Тож при нагоді обов’язково почитайте Ланкастера!

Нехай почуття гумору завжди буде з вами й до зустрічі в музеях!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН