Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Каховська ГЕС за 11 місяців виробила у два рази більше електроенергії, ніж у минулому році (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

На території Новокаховської територіальної громади успішно працює Каховська ГЕС, вона входить до складу найбільшої державної гідрогенеруючої компанії України ПрАТ «Укргідроенерго» і є стратегічним об’єктом. ЇЇ функціонування вирішує багато життєво важливих питань на півдні України, зокрема забезпечує питною водою й електроенергією мільйони людей та зволожує засушливі землі. 2021 рік був успішним для колективу підприємства за результатами 11 місяців Каховська ГЕС виробила більше 1 мільярду кВт·год електроенергії. Це у порівнянні з минулим роком у 2 рази більше у порівняння з минулим роком. А податків та зборів до бюджетів різних рівнів перераховано близько 64 млн. грн. В 2021 році успішно продовжилась і реконструкція на підприємстві.

«Цього року виконано важливу заміну силових трансформаторів на першому і другому гідроагрегатах. Обладнання вартісне, його придбання фінансувалось європейським інвестиційним банком та банком реконструкції і розвитку. Обидва трансформатори вже в роботі. Ведуться роботи по заміні насосів АТН для відведення дренажних вод. Ще, цього року завершено роботи з модернізації комплексу технічних засобів Автоматизованої системи контролю безпеки гідротехнічних споруд Каховської ГЕС та вводиться в експлуатацію система фізичного захисту станції. Реконструкція і заміна обладнання на Каховській ГЕС – це постійний процес з 1996 року», – розповідає Олег Пащенко, директор Каховської ГЕС.

Для того щоб все було надійно і працювало безвідмовно на станції вчасно проводяться ремонти, огляди і контроль параметрів Колектив стабільно працює в карантинних умовах, на підприємстві повний соціальний пакет. Але важливо, що професія енергетика об’єднує справжніх професіоналів, які відддані справі. З надією і впевненістю колектив дивиться у 2022 рік.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН