Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці готуються до 70-річчя заснування міста (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

Наступного року Нова Каховка святкуватиме ювілей — 70 років від дня заснування. Свято традиційно відзначається в останню неділю вересня. Підготовка вже стартувала. Про це розповів новокаховський міський голова, голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко: «Наступний рік — рік 70-річчя міста Нова Каховка. Вже кілька місяців ми ведемо з цього приводу розмови, розроблені конкретні заходи. В цей ювілейний період будуть проходити спортивні змагання, заходи в школах, ми маємо намір відкрити багато об’єктів».

В місті також збираються зняти фільм до ювілею, присвячений Новій Каховці. «У нас є два свята: 28 лютого — офіційна дата створення міста, а святкуємо ми в кінці вересня, в день електромашинобудівників. Планується низка заходів, про всі розповідати не буду», — зазначив Володимир Коваленко.

Окрім бюджетних коштів, депутат Верховної Ради Сергій Козир готовий допомогти зі святкуванням, голова обласної адміністрації і голова обласної ради запевнили, що область не залишиться осторонь цієї події, також будуть залучені меценати. Володимир Коваленко розповів: «З Едуардом Репілевським та зі скульптором нещодавно обговорювали проєкт пам’ятника Матері, який ми хочемо встановити, обговорили також реконструкцію парків та інше. Обов’язково до святкування будуть залучені наші депутати. Вони вже сьогодні зазначають, що треба виділити кошти, які дадуть можливість відсвяткувати цю дату з повагою до минулих поколінь».

Тож наступний рік для Нової Каховки буде насиченим на безліч яскравих подій.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН