Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військовослужбовці провели в херсонській школі профорієнтаційний захід (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

У читацькій залі Школи гуманітарної праці представники Нацгвардії зустрілись зі старшокласниками — тими, хто вже сьогодні обирає, яким буде їх майбутнє. Директор Школи гуманітарної праці Артем Кияновський зазначив: «Користуючись випадком, адміністрація школи дуже хотіла б, аби ви почули сучасного молодого військовослужбовця, капітана. Можливо ви вирішите зробити свій вибір на користь служби у Збройних силах України або оберете військову кафедру».

Гості закладу розповіли старшокласникам про військові формування в нашій країні, а також, які функції виконує Національна гвардія. Заступник командира військової частини 3056 Національної гвардії України Микола Побережний прокоментував: «Національна гвардія України — це військове формування з правоохоронними функціями, яке входить в систему Міністерства внутрішніх справ. Це військові, які виконують правоохоронні функції — охорона громадського порядку (патрульні Нацгвардії), конвоювання, екстрадиція, охорона підсудних, охорона державних об’єктів і державних консульських установ, атомних електростанцій».

Школярі ставили питання щодо умов вступу у вищі військові заклади, а також щодо строкової служби. Микола Побережний розповів: «Чоловіки і жінки рівні у правах. Але все ж таки строкова служба триває рік, якщо є вища освіта і півтора, якщо вищої освіти немає, вона наразі діє тільки для чоловіків. Жінки строкову службу не проходять. Вони за своїм власним вибором можуть вступити на військову службу за контрактом».

На зустріч військові прийшли зі спеціальною літературою, а також презентували книгу «Назавжди в строю» — про тих, хто віддав своє життя за незалежну Україну. Такі зустрічі мають національно-патріотичне виховання. Микола Побережний зазначив: «У кожного своя доля і свій шлях широкий. Хтось з дитинства хоче стати військовим, хтось задумується, куди краще йти — чи на строкову службу, чи вступати до вищих військових навчальних закладів, чи вступати на військову службу за контрактом. Ми сьогодні обговорили всі ці питання: і про строкову службу, і про службу за контрактом, і про етапи вступу після школи у вищі військові заклади. Школа дуже гарна і, судячи з питань, які ставили діти, можна зробити висновки, що вчительський склад дуже гарно навчає дітей».

А наприкінці зустрічі зробили спільне фото на згадку з військовими — тими, хто захищає мир і спокій в Україні.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН