Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Скадовському районі виявили пташиний грип

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Скадовської районної державної адміністрації. У повідомленні йдеться про наступне:

«Шановні жителі Скадовського району, Скадовська районна державна адміністрація доводить до Вашого відома, що за даними Скадовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області виявлено високопатогенний грип птиці  в особистому господарстві с. Геройське, Чулаківської територіальної громади.

Віруси пташиного грипу можуть інфікувати інші види тварин, а також людей. Люди заражаються пташиним грипом при тісному контакті з хворою домашньою птицею під час нагляду за ними, забою і обробки. Природним резервуаром вірусу пташиного грипу і причиною заносу інфекції у домашні господарства є мігруючі водоплавні птахи — найчастіше дикі качки (завдяки своїй природній резистентності вони найменш сприйнятливі до інфекції і в процесі міграції можуть подолати значні відстані). Хвороба в домашньої птиці перебігає дуже швидко. Буквально протягом 1-2 днів з моменту захворювання вона помирає.

Зараження у птахів відбувається респіраторним та респіраторно-фекальним шляхом або через шлунково-кишковий тракт.

Від вірусу пташиного грипу слід оберігатися так само, як і від будь-якої іншої хвороби. М’ясо птиці,  яке обробили термічно при 70 °C, позбувається збудника.

Під час загрози пташиного грипу для запобігання інфікування домашньої птиці в індивідуальних господарствах необхідно усю домашню птицю перевести на закрите утримання, а у дворах встановити опудала, тріскачки, для відлякування диких птахів.

Звертаємо Вашу увагу, що в разі проявів симптоматики грипу птиці  на території Вашої громади, Вам необхідно терміново повідомити  Скадовське або Голопристанське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за телефоном (05537)52581, (05539)26938».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН