Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеському морському порту відбулось чергове засідання Ради порту

Сьогодні, 14 грудня 2021 р, відбулось чергове засідання Ради Одеського морського порту.

У роботі зібрання взяли участь директори компаній-портових операторів, представники органів місцевої влади, громадських організацій. У форматі он-лайн до дискусії за круглим столом долучився керівник ДП «Адміністрація морських портів України» (ДП «АМПУ») Олександр Голодницький.
Засідання розпочалося з доповіді-презентації начальника адміністрації порту Максима Лапая про стан виконання фінансово-економічних показників, результати вантажоперевалки за 11 місяців 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року та про хід реалізації інвестиційних проэктів в порту.
У доповіді, зокрема зазначалось, що в січні-листопаді ц.р. на причалах порту перевантажено більше 21,4 млн тонн вантажів, що на 4,2 відсотки нижче від показника аналогічного періоду минулого року. При цьому, зазначив М.Лапай, у другому півріччі розрив у обсягах перевалки оператори причалів скоротили втричі.
За словами виступаючого, 2021-й рік відзначився високими темпами реконструкції причалу №7 Карантинної гавані та досить значними обсягами ремонтних робіт на магістральному автомобільному шляхопроводі і коліях залізничної мережі порту. Загалом, виконання капітальних інвестицій на об’єктах Одеської філії ДП «АМПУ» за 11 місяців 2021 року перевищило показник аналогічного періоду минулого року на 87 % і на початок грудня сягнуло позначки 354 млн грн.
Під час обговорення питань порядку денного, заступник голови Одеської обласної адміністрації Олег Муратов закликав присутніх для просування інтересів галузі використовувати можливості щодо відродженої Ради розвитку морегосподарського комплексу при ОДА.
О. Муратов також від імені губернатора подякував портовикам Одеси за стабільні економічні показники та забезпечення великої кількості високооплачуваних робочих місць у регіоні.

Довідково.

Засідання консультативного дорадчого органу Рада Одеського морського порту, у відповідності до нормативних документів, проводиться з періодичністю не менше, ніж один

раз на квартал. Починаючи з 2019 року, у порту запроваджена традиція регулярного звітування адміністрації порту про результати своєї діяльності перед портовими операторами та представниками державних і громадських організацій, які входять до Ради Одеського порту.

Адміністрація морських портів України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН