Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розпочався капремонт актової та спортивної зали у школі 52 Херсона (відео)

У школі №52 з поглибленим вивченням української мови Херсонської міської ради розпочався капітальний ремонт спортивної та актової зали. Кошти — 2 млн грн. — надійшли за рахунок субвенцій з соцеконому. Сприяв цьому народний депутат України Павло Павліш, який постійно слідкує за інфраструктурними проєктами, які ініціює.

Щодо темпів виконання робіт народний депутат Павло Павліш прокоментував наступне:

«Я трохи здивований тим, що кошти, отримані з державного бюджету ще в липні, але тільки починаються демонтажні роботи. Думаю, що міська влада може пришвидшити темпи виконання робіт, ми будемо спілкуватися з ними. Хотів би ознайомитися з проєктно-кошторисною документацією, щоб розуміти, що саме заплановано. Крім того, є питання щодо самого функціоналу і яким чином покращити можливість використання цих двох залів. У школі навчається більше тисячі дітей. Такі об’єкти допоможуть діткам розвиватися і в фізичному, і в культурному сенсі, для такої великої кількості дітей вони є дуже потрібними.

Кошти повинні використовуватися ефективно, щоб результатами робіт були задоволені і вчителі, і діти, і батьки. Кожного дня хід робіт контролює директорка школи, з якою я постійно на зв’язку. Сам також буду відвідувати і контролювати капремонт актової та спортивної зали. Ми розуміємо, що змінюються ціни, товари дорожчають, тому, можливо, треба підіймати кошторисну вартість. Але все ж таки потрібно почати з проєктної документації, передбачивши в ній саме те, що прослужить довго, ефективно і надійно».

На базі освітнього закладу успішно працюють різні гуртки – і спортивні, і мистецькі. Директор школи Людмила Шалаєва зазначила:

«Для нашої школи актова зала це не лише приміщення, в якому діти знаходяться інколи на великих заходах. Для нас це приміщення, яке використовується щоденно в освітньому процесі. Тому що на базі школи працюють два хореографічних колективи — колектив «Ельданс» і зразковий хореографічний колектив «Дельсарт». Крім того, на базі школи вже більше 20 років працює народний хор «Жайвір» під керівництвом заслуженого працівника освіти Козяна Романа Михайловича, в якому займаються учні з 1 по 11 класи (на кожній паралелі по одному класу).

На сьогоднішній день — більше 300 учнів. Тому також вкрай необхідна така аудиторія. Жодної великої аудиторії, де зібрався б колектив, в якому сьогодні працює майже 100 осіб, також немає. Тому в усіх цих випадках ці два приміщення — актова і спортивна зали — вкрай необхідні. Ми ще раз дякуємо Павлу Васильовичу за таку велику справу».

У центрі уваги народного депутата Павла Павліша — заклади соціального спрямування, бо покращення їх стану суттєво впливає на якість послуг.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН