Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш планує візит до Республіки Узбекистан

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Традиційне для понеділка засідання ректорату Херсонського державного університету. Багато питань порядку денного стосувалися завершення І семестру та подій, заходів, які заплановані на грудень. А місяць, передбачаємо, буде насиченим.

Заплановані два візити делегацій університету – міжнародний та внутрішній. Триває підготовка до візиту керівництва університету до Республіки Узбекистан. Щоб відразу відповісти на запитання та запобігти фейкам – поїздка не за рахунок ХДУ, їдемо за власний кошт. Ставимо на меті – поновити багаторічні зв’язки з університетами Республіки: це й мобільність для студентів, й спільна участь у міжнародних олімпіадах наукових проєктах для викладачів.

Починаючи з 60-х років минулого століття у нашому навчальному закладі отримали вищу освіту майже 700 узбецьких хлопців та дівчат, навіть зараз в нас вчяться 9 студентів-узбеків, є діючи угоди про співпрацю. Пануємо привезти додому якнайменше ще 3-4 нових меморандуми.

Інша делегація у складі проректорів, деканів виїжджає до Сумського державного університету Мета візиту – ознайомлення з матеріально-технічною базою та перейняття досвіду та обмін кращими практиками. Якщо хочемо розвитку, маємо постійно вчитися та вдосконалюватися.

Також у грудні планується засідання Вченої ради та Конференції трудового колективу. Буду звітувати перед спільнотою університету за рік роботи як ректор. Представлю результати командної роботи усього університету: нам є чим пишатись, але є й до чого прагнути.

Перший проректор Сергій Омельчук проінформував, що у грудні на ХДУ чекає три акредитації, які відбудуться на педагогічному факультеті, факультеті психології, історії та соціології і факультеті культури і мистецтв. Тож наступний тиждень буде підготовчий, аби мобілізувати здобувачів вищої освіти та групи підготовки. Сергій Аркадійович детально проаналізував результати перевірки на дотримання здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти вимог академічної доброчесності в кваліфікаційних роботах (проєктах). Ситуація набагато краща, ніж минулого року, коли ми тільки запровадили перевірки на плагіат. Завдяки відповідальній роботі здобувачів, комісій з академічної доброчесності та науково-педагогічних працівників кількість робіт недопущених до захисту лише 4.   

Перший проректор акцентував на необхідності активізуватися у питанні участі здобувачів у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Треба розуміти, що крім особистого рейтингу та самооцінки студенти за призові місця додають ще ц рейтингових балів університету, бо їх досягнення свідчать про рівень освіти та залученість до наукової робити.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова презентувала ґрунтовний аналіз контингенту здобувачів ХДУ. Цікаво, що за гендерною ознакою – лише чверть контингенту – чоловіки. За джерелами фінансування: за кошти державного бюджету навчається біля 40% здобувачів. За формами навчання – 70% студентів денної форми навчання. Важливий для класичного університету, яким є наш заклад, показник – структура контингенту за педагогічними та непедагогічними спеціальностями.  Більшість здобувачів – студенти непедагогічних спеціальностей.

Також проректорка доповіла про підготовку і проведення до атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти у 2021 році (в тому числі у формі ЄДКІ, ОСК(П)І). Так, з 13 по 16 грудня триватиме атестація здобувачів ІІ (магістерського) рівня вищої освіти згідно затверджених ХДУ програм та розкладів.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник доповів про темпи виконання робіт щодо встановлення зовнішнього ліфту та ремонт бібліотеки в навчальному корпусі №5. За його словами, роботи тривають за графіком і вже до кінця грудня ліфт має бути зданий в експлуатацію. Також Максим Вінник розповів про створення лабораторії Нової української школи на базі педагогічного факультету, відкриття якої теж заплановано у грудні. Проректор звернув увагу деканів на роботу з підготовки фінансового плану університету на наступний рік та запросив долучатися до процесу формування документу.

Проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір зазначила, що Херсонський державний університет приєднався до єдиного порталу державних послуг Дія. Також вона проінформувала про офіційний візит до університету ректора Поморської Академії Збігнєва Осадовського. Так, 7 грудня заплановано перепідписання договору про співпрацю із закладом та зустріч зі студентами, які навчаються за програмою подвійних дипломів. Крім того, продовжується конкурсний відбір студентів на семестрове навчання в Університеті ім.Адама Міцкевича Познань (Республіка Польща) та Поморській Академії в Слупську.

Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов доповів про стан вакцинації. Так, за його інформацією щеплення зробили 51% студентів. Наступна вакцинація 8 грудня.

Щодо участі студентів у конкурсі «Кращий студент України – Херсонської області» 2021 року проректор зазначив, студентка факультету біології географії та екології має стати учасницею. Цим питанням опікується студентський парламент.

Також Сергій Кузнецов проінформував, що триває підготовка до концерту пам’яті Олега Мішукова. Захід відбудеться 20 грудня в актовій залі університету.

Гарного всім робочого тижня! Працюємо далі».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН