Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський державний університет затвердив власну соціально-гуманітарну політику

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора ХДУ Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Робочий тиждень 29 листопада розпочали із засідання Вченої ради університету.

Вперше Херсонський державний університет затвердив власну соціально-гуманітарну політику. Такого документу, де прописані візія та місія, закладена певна філософія формування щасливої, успішної, професійної особистості у нас до цього не було. Документ на засіданні Вченої ради презентував проректор Сергій Кузнецов.

Триває підготовка до головної танцювальної події зими – «Танцювальна заметіль», яка відбудеться в символічну дату – 12.12. о 12:00.

Херсонський державний університет працює над розширенням співпраці з республікою Узбекистан. Зараз у нас навчається 9 студентів з цієї країни. Для них провели екскурсію народним зразковим музеєм історії ХДУ. Свого часу – з 1966 і до 1994 року – наш освітній заклад випустив понад 700 студентів з Узбекистану. Плануємо цього місяця візит до цієї республіки, щоб актуалізувати співпрацю з університетами країни.

Пройшли 43-ю акредитацію, яка відбувається за вимогами Національного агентства забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО)! 1 грудня було засідання Галузевої експертної ради акредитаційної експертизи освітньо-наукової програми «Географія».

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, не залишилися осторонь й студенти Херсонського державного університету. Молодь відвідала тренінг «Усунути нерівність, позбутися СНІДу, зупинити пандемію». Це спільний проєкт факультету психології, історії та соціології і медичного факультету, реалізований за ініціативи соціально-психологічної служби ХДУ.

Студенти з нашого Волонтерського центру розпочали збір допомоги та подарунків до Дня Святого Миколая для учнів Маріїнської і Красногорської шкіл Донецької області та онкохворих діток, які знаходяться на лікуванні в Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні. Долучайтеся до доброї справи!

3 грудня Херсонський державний університет відвідав директор директорату розвитку електронного урядування Міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік. Для наших студентів, студентів інших закладів вищої освіти області та всіх охочих він прочитав лекцію на тему «Цифрова держава: сервіси та можливості Дії» і поділився власною формулою успіху.

Попрощалися з Харісом Ганеєвичем Ширінським – професором кафедри музичного мистецтва Херсонського державного університету, народним артистом України. 1 грудня не стало скромної, талановитої, прекрасної людини. Непоправна втрата…

З понеділка розпочинаємо процедуру експертиз Концепції розвитку Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті. Про необхідність фахово, прозоро та за участі співзасновників – університету та міської ради – обговорити плани ліцею змінити статус, ми домовилися на Вченій раді.

Рухаємося далі!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН