Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військовослужбовцям у Новій Каховці вручили відзнаки

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на соцмережі. У повідомленні йдеться про наступне:

«У міському Палаці культури 6 грудня зустрічали військовослужбовців. Цього дня для них були урочистості і святковий концерт. Адже це – їх святковий день. У холі грав військовий духовий оркестр. А на святковій сцені одне за одним лунали привітання нашим захисникам.

– Ми з вами – свідки створення нової держави, учасники її ходи по дорозі, яка не є легкою, – звернувся до військових міський голова Володимир Коваленко. – Ця дорога – це наша свідомість, наші дії, любов до землі, де ти народився, повага до батьків, до історії. Не так легко все це нам вдається. Хтось живе минулим – і сучасне не сприймає. Хтось за чимось жалкує. А ми з вами усвідомлюємо, що без нашої з вами участі країна не відбудеться.

На першому місці на цій дорозі – Збройні сили України, яким за статистикою нині українці довіряють найбільше. І це правильно! Бо на цій дорозі – проблемній, важкій – саме ви проявили себе найвідповідальніше. Ви першими стали на захист країни, залишили домівки, змінили професії, віддалилися від родин, щоб захищати рідну землю. Це і є основне покликання воїна. А історія захисту землі в нашій країні завжди була в честі.

Я маю досвід свого служіння в армії і завжди з повагою ставлюся до воїнів 57-ї бригади, до воїнів військ протиповітряної оборони, до всіх військовослужбовців. Своїм підлеглим завжди кажу: образити солдата – це плюнути в душу власній країні. Ми не маємо на це права!

Ми прийшли сьогодні, щоб порадіти цьому святу, помолитися, щоб ніхто не загинув на фронті, побажати всім міцного здоров’я і повернення мирного життя на нашу землю. Все, що залежить від мене як міського голови, від депутатів міської ради, виконавчого комітету – ми будемо робити. По облаштуванню побутових умов, по набуттю нових приміщень. Ми вирішуємо питання на рівні держави початку будівництва двох житлових будинків, під які відвели в місті землю. Щоб ви були міцною армією, яку б поважали усі. І ні в кого б не виникло ніколи бажання прийти на нашу землю з поганими думками і діями. Хай Бог береже вас, ваших побратимів, ваші родини. І щасливого, багатого, успішного майбутнього нашій з вами країні. Слава вам, шановні воїни!»

Міський голова вручив військовим Подяки і подарунки. Вітали військовослужбовців голова Каховської районної адміністрації Наталія Стаднік і голова Каховської районної ради Валерій Брусенський. Вони вручили бійцям Грамоти і подарунки.

    

Щирі слова вітання висловив військовим начальник Каховського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Дмитро Самойлов. Він вручив Почесний нагрудний знак командувача сухопутних військ ЗСУ «За службу»  командиру батальйону територіальної оборони, капітану Олександру Зимі.

Командир 4-го зенітно-ракетного дивізіону військової частини А-1836, полковник Євген Проскурович привітав всіх військовослужбовців зі святом і вручив нагороду міському голові, подякувавши за підтримку Збройних Сил України:

– Особливу подяку хочу висловити міському голові Володимиру Івановичу Коваленку – за підтримку і допомогу. За те, що ви ніколи не забуваєте про наші Збройні сили. Коли народ і армія єдині – вони непереможні!”

Міський голова був зворушений такою відзнакою і зазначив:

– Так сталося в житті, що я не став офіцером. Хоча поступив і навіть відучився місяць у військовому училищі. Це було давно. Так сталося. Але завжди пишався тим, що внутрішній мій світ був пов’язаний з армією, з офіцерами. Завжди розумів, підтримував, служив і буду служити громаді і Збройним Силам України”.

Наказом командира військової частини А 1736 за зразкове виконання службових обов’язків, самовідданість і стійкість, виявлені при виконанні завдань по захисту незалежності та територіальної цілісності України, і з нагоди 30-річчя ЗСУ військовим 57-ї ОМПБр, яка дислокується у Новій Каховці, були вручені відзнаки.

Начальник відділення бойового управління, заступник начальника командного пункту штабу військової частини А -1736, майор Ігор Суленкович вручив бійцям ВІДЗНАКУ «ЗА ЗАСЛУГИ», медалі ЗА УЧАСТЬ В БОЯХ «СХІДНИЙ ФРОНТ», «ЗА ОБОРОНУ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ», «ЗА СЛУЖБУ УКРАЇНІ», відзнаки «ЗА СЛУЖБУ ДЕРЖАВІ, МЕДАЛЬ «ЗА ПРОФЕСІЙНІСТЬ», а військовому капелану – медаль «ЗА СЛУЖІННЯ БОГУ І УКРАЇНІ».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих побратимів. Військові поклали корзину квітів до меморіалу загиблим бійцям 57-ї ОМПБр.

Після урочистої частини творчі колективи міста виступили перед військовими з концертною програмою».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН