Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Волині проходять навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся»(ВІДЕО)

В рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся», з посилення охорони та захисту українсько-білоруської ділянки державного кордону України, на пропускному пункті Дольськ Волинської області відбулись об’єднані тактико-спеціальні навчання.

Про це повідомляється на сайті Національної гвардії України.

Навчання проходили під керівництвом Державної прикордонної служби за участі підрозділів Національної гвардії України, Національної поліції, Державної служби надзвичайних ситуацій, Міграційної служби, Збройних сил України та інших резервів. За ходом навчань спостерігали міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан та керівник інших структурних підрозділів системи МВС.

«У ході навчань, ми побачили, що всі підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України. Декілька тижнів тому тут була зовсім інша картина. А вже сьогодні ми переконалися, що через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про надходження мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні. Послідовність подій буде така – отримання інформації від розвідувальних органів, спрямування сил та засобів на точки, де йде ймовірність перетину кордону мігрантами, першими на місці будуть прикордонники. Далі приєднуються сили Нацполіції та Нацгвардії, які абсолютно готові до того, щоб дати відсіч у разі незаконного перетину державного рубежу», – заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан зазначив, що військовослужбовці Національної гвардії готові в будь-який момент вирушити на ту ділянку кордону, де виникне криза.

«Підрозділи першої черги Нацгвардії України вже знаходяться на українсько-білоруській ділянці кордону в п’яти областях країни. Підрозділи другої та третьої черги знаходяться в пунктах постійної дислокації в повній готовності до виїзду. В тому числі залучено ескадрилью безпілотних літальних апаратів, авіацію: як літаки, так і гелікоптери, для патрулювання та мобільної доставки особового складу у визначені райони», – повідомив він.

Водночас командувач НГУ подякував керівництву Волинської області за співпрацю, яка позитивно впливає на виконання завдань підрозділами системи МВС щодо забезпечення охорони державного кордону, зокрема, Національної гвардії України.

Наразі об’єднані тактико-спеціальні навчання проводяться у п’яти областях, які межують з Республікою Білорусь.

Нагадаємо, 23 листопада, на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Координується вона Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими залученими резервами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН