Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулося засідання Ради морського порту

Розгляд змін та доповнень до проєкту Плану розвитку МП Херсон – одне із ключових питань порядку денного засідання Ради морського порту.

Розгляд змін та доповнень до проєкту Плану розвитку морського порту Херсон на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову (25 років) перспективу став одним із ключових питань порядку денного засідання Ради морського порту Херсон, яке відбулось сьогодні в режимі skype-відеоконференції під головуванням начальника Херсонської філії ДП «АМПУ» (Адміністрації Херсонського МП) В’ячеслава Харкавенка.

Так, 29 листопада членам Ради морського порту Херсон з метою узгодження та прийняття було презентовано оновлену редакцію даного проєкту.

Також портові оператори і стивідорні компанії, які взяли участь у засіданні, ознайомились із статистичними показниками роботи морського порту Херсон за 9-ть місяців та за ІІІ-й квартал 2021 року.

Зокрема очільник Адміністрації Херсонського морського порту В’ячеслав Харкавенко відзначив наступне: «Виконання річного плану за 9-ть місяців 2021 року становить 49,58%. У порівнянні із плановими обсягами, відставання фактичної вантажоперевалки за період з січня по вересень 2021 року склало 950,9 тис. т (факт становив 1 902,43 тис. т).

В ІІІ-му кварталі поточного року перевалено 784,55 тис. т вантажів, що на 188,74 тис. т менше запланованих показників або на 19,4%. Разом з тим, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, визначено, що загальний обсяг вантажообігу за 9-ть місяців 2021 року зменшився на 8,2 %, а, зокрема, за ІІІ-й квартал досягнуто збільшення даного показника на 21,9 %. Отже, відсоток відставання у порівнянні з відповідним минулорічним періодом поступово скорочується».

Крім того, стейкхолдерам було доведено інформацію щодо стану опрацювання проблемних питань, координацію процесу вирішення яких здійснює Адміністрація Херсонського морського порту. Досягнення перспективи до розв’язання існуючої проблематики матиме позитивний вплив на покращення діяльності порту.

Окрему увагу приділили проєкту типової редакції Зводу звичаїв, який представили на розгляд портовій спільноті. В означений проєкт документу внесені зміни, які направлені на дерегуляцію та лібералізацію господарської діяльності в морських портах.

Серед інших питань, за пропозицією ТОВ «Максігрейн-Україна», було ретельно розглянуто та проаналізовано динаміку обсягів перевалки зернових вантажів та продуктів їх переробки в акваторії морського порту Херсон за останні 3 роки та відзначено тенденцію щодо зниження обсягів цих вантажів.

Перевалка агропродукції завжди була драйвером для розвитку морського порту Херсон, але на сьогодні ці обсяги зменшуються. Тож учасники наради обговорили варіанти щодо шляхів покращення привабливості акваторії задля збільшення обсягів перевалки зернових вантажів та продуктів їх переробки.

У даному заході взяли участь – керівний склад Херсонської філії ДП «АМПУ» (Адміністрації Херсонського МП) та апарату управління ДП «АМПУ», капітан Херсонського морського порту, голова профкому, представники портових операторів (стивідорних компаній), представник Херсонської обласної державної адміністрації, представник регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця».

За підсумками змістовної фахової розмови, учасникам цієї зустрічі вдалось обговорити всі нагальні питання та досягнути конструктиву щодо кожного питання порядку денного.

Адміністрація морських портів України 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН