Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці вшанували пам’ять жертв Голодомору

27 листопада, у Новій Каховці о 10:00 на перехресті вулиць Соборної і Букіна біля Пам’ятного знаку «Жертвам голодоморів в Україні» відбувся мітинг та покладання квітів.

Про це повідомила прес-секретар міськвиконкому Ірина Дахновська.

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Новокаховський міський голова Володимир Коваленко, голова Каховської районної державної адміністрації Наталя Стаднік, голова Каховської районної ради Валерій Брусенський, секретар Новокаховської єпархії протоієрей Миколай, заступники міського голови, новокаховчани зібрались в цей скорботний день вшанувати пам’ять мільйонів українців, які загибли в страшні часи голодоморів.

Міський голова в своїй промові зауважив, що ті часи – найстрашніші в історії України.

Володимир Коваленко: “Скільки горя, болю, неодружених, ненароджених закарбовано на тих страшних сторінках нашої історії. Про ті страшні події у нас залишилась пам’ять наших пращурів, сучасників тих подій, і цю пам’ять ми маємо передати наступним поколінням. Моїм рідним селом на Черкащині прокотився голодомор в 1921-1923 роках, потім в 1946 ще раз. Мої мама та бабуся були свідками того жахіття. І я пам’ятаю з якою повагою вони ставилися навіть до крихт хліба, які лишалися після обіду на столі… Я хочу, щоб сьогодні не просто загорілися свічки на підвіконні, а щоб у кожного з нас в душі загорілася та свічка відповідальності за те, що було тоді, і як цю пам’ять ми передамо наступним поколінням. Пам’ятаймо, і ніколи не допустимо повторення історії, яка випала на долю наших предків. А їм – вічна слава”.

З промовою до присутніх також звернулися голова Каховської районної державної адміністрації Наталя Стаднік та протоієрей Миколай.

Новокаховська громада хвилиною скорботи вшанувала пам’ять безневинно загублених в страшні роки голодомору душ. До пам’ятного знаку були покладені квіти.

Присутніх традиційно частували символічним шматочком чорного хліба в пам’ять про страшні голодні роки.

Шановні новокаховчани! Сьогодні о 16.00 не забудьте долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання і запалити свічку у своїй домівці. Акція «Запали свічку» – це вияв нашої скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН