Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жінки Скадовська приєдналися до акції «16 днів проти насильства»

За ініціативи ООН 25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

Дата 25 листопада була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

ООН зазначає, що жінки і дівчата піддаються насильству, як у мирний час, так і під час збройних конфліктів, – з боку держави, суспільства, родичів. Насильство щодо жінок не обмежене рамками будь-якої конкретної політичної або економічної системи. Воно існує в будь-якій країні, не визнає кордонів матеріального добробуту, раси і культури. Структури домінування, на яких ґрунтується насильство, глибоко вкорінені в суспільстві. Досвід або загроза насильства повсюдно перешкоджають жінкам в повній мірі здійснювати свої права людини і користуватися ними.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) проходить акція «16 днів проти насильства».

В акції взяли участь представниці:

– Відділу соціального захисту населення Скадовської міської ради

– Комунального закладу “Центр надання соціальних послуг” Скадовської міської ради

– Скадовської філії Херсонського обласного центру зайнятості

– Скадовського бюро правової допомоги Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– Скадовського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області

– Скадовських/херсонських представництв організацій недержавного сектору: ХОБФ “Мангуст”, БО “100 відсотків життя. Херсон”, ГО “Україна без тортур”.

Скадовська міська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН