Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці створили унікальний маніфест проти домашнього насильства

25 листопада в Херсоні стартувала кампанія “16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства”, яка щороку проводиться в світі, у тому числі в Україні. Вона починається з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Розпочалась кампанія з акції по створенню унікального маніфесту проти домашнього насильства. На вулиці Суворова розмістили тематичну зону, де усі бажаючі змогли написати свої меседжі проти домашнього насильства, побажання постраждалим і заклики щодо викорінення проблеми. Цю інформацію згодом планують використати під час розробки відповідної всеукраїнської соціальної реклами.

Також учасники/ці акції отримали інформаційні матеріали та змогли зробити світлину для своїх соціальних мереж на фоні банеру і опублікувати фото з хештегом #Херсон_проти_насильства.

– Дуже довгий час у нашому суспільстві на проблему домашнього насильства просто не звертали уваги, бо це взагалі не вважалось проблемою. Наразі у Херсоні проводиться колосальна робота щодо протидії домашньому насильству. Окрім профілактичної роботи, у нас працює Кризовий центр, куди потрапляють жертви абьюзу, який працює завдяки підтримці Представництва Фонду ООН в галузі народонаселення (UNFPA) в Україні. Також Херсон є учасником проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Будь-якому виду насильства не місце в нашому суспільстві та світі. Тому давайте з ним боротись спільними зусиллями. – зазначив в.о. заступника міського голови Роман Головня.

Організатори заходу: Фонд ООН в галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, Управління соціальної політики Херсонської міської ради, Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

До заходу долучились: ГО «Ліга соціально відповідальних жінок» ГО «Нова Генерація», ГО «Інша», ГО «Позитивні Жінки» ГО, «Успішна жінка», БО «Фонд громади міста Херсон «Захист», Херсонське відділення Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, Управління патрульної поліції в Херсонській області, Херсонське районне управління поліції ГУНП в Херсонській області тощо.

Херсонська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН