Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Німецькі лікарі проводять стажування для медиків радіаційної терапії Херсонського онкодиспансеру

На Херсонщині розпочалася реалізація проєкту міжнародного співробітництва “Senior Experten Service GmbH», в рамках якого відбувся престур по Південному центру радіаційної терапії Херсонського онкологічного диспансеру та пресконференція учасників заходу.

Відтак, протягом двох тижнів волонтери, лікарі та медичні фізики з Німеччини проводитимуть стажування з радіаційної терапії і працюватимуть разом з херсонськими колегами. На переконання організаторів, такі тренінги допоможуть покращити організацію роботи Центру, виявити потенціал для поліпшення якості лікування онкохворих, а також розширити та удосконалити знання медиків та інженерів-радіологів, зокрема, у  основах проведення дистанційного опромінення на лінійному прискорювачі і КТ-контрольованій брахітерапії.

Подолати мовний бар’єр між німецькими й херсонськими лікарями допомогають студенти Херсонського державного університету, який на волонтерських засадах долучився до реалізації проєкту.

Довідка.
Південний центр радіаційної терапії відкрився 28 лютого 2020 року, і став першим серед онкологічних закладів Півдня України, в якому пацієнти мають можливість отримувати сучасну високотехнологічну променеву терапію. Щомісяця у центрі на лінійному прискорювачі проводиться понад 350 сеансів високотехнологічного лікування. Щоденно лікування проходять більше 55 пацієнтів з різними локалізаціями раку.  90% пацієнтів лікується за передовою методикою опромінення VMAT.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН