Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великій Лепетисі прибрали стихійне звалище

Про це розповіли на сторінці громади:

-Життя серед сміття. Чи буде колись по іншому?

Днями у Великій Лепетисі прогорнули стихійні сміттєзвалища по вул. Тельмана та в районі третьої школи. Востаннє там працювала техніка наприкінці літа. Проте по приїзду бульдозера склалося враження, що смітники не горнули роками.

Чи надовго порядок? Навряд. Бо ледь техніка зникає за горизонтом, там щоразу, як гриби після дощу, з’являються нові кучугури сміття. Головне в себе чисто, а що за парканом – байдуже. Мабуть саме такої думки дотримуються найбільш часті відвідувачі стихійних сміттєзвалищ.

А що далі? Насправді ж нічого хорошого. Бо прогорнуте сміття ніде не щезає і лише з року в рік наповнює балки.
Отож, сміттєве питання у селищі так і залишається відкритим. Натомість – дуже болить тим, хто сумлінно користується послугами з вивозу твердих побутових відходів та місцевій владі, яка на ліквідацію сміттєзвалищ стабільно виділяє значні суми коштів.

Аби змінити ситуацію селищною радою сьогодні відпрацьовується ряд питань. Зокрема, планується придбання значної кількості сміттєвих баків для встановлення на центральних вулицях, а згодом і по всій території селища. Відпрацьовується питання обов’язкового укладання договорів на вивіз твердих побутових відходів, ретельно розробляється схема санітарного очищення населених пунктів громади та розглядається великий спектр інших відповідних питань.
Проте, давайте будемо відвертими і зрозуміємо нарешті одну річ: всі плани та напрацювання будуть дієвими лише тоді, коли зміниться свідомість самих людей. Коли кожен із нас усіх нарешті почне цивілізовано поводитися зі сміттям.
Це складно? Зовсім ні!
Почати з себе можна вже цієї миті!

Додатково: також сьогодні прогорнуто і центральне сміттєзвалище. Просимо жителів раціонально використовувати його територію

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН