Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщину очікує потужна хвиля короновірусу штампу “Дельта” у грудні

Юрій Ромаскевич зазначив на своїй сторінці у ФБ, що в середині грудня Херсонщину очікує друга хвиля короновірусу штампу “Дельта”.
Для Херсонщини, де через червону  зону підприємці у суттєвих збитках – це триважна новина, адже в цей час очікується передсвяткова метушня, під час якої супермаркети та кав’ярні отримують значні прибутки.
Але цього  року, мабуть,   цього не буде .

Головний санлікар Херсонщини  зазначив:

-Я майже завжди інформую спільноту Херсонщини про епідемічну ситуацію по COVID-19 в області. Продовжується зниження показників захворюваності, завантаження ліжок пацієнтами з COVID-19. Показник захворюваності становить менше 450 на 100 тис. населення за останні 2 тижні (зниження майже вдвічі за останній тиждень). Прогнозна кількість інфікованих на наступний тиждень в діапазоні – 100-200 осіб на добу (за 21 листопада – 55).

Водночас, звертаю увагу, що на території декількох регіонів України (у тому числі в нашій області) виявлено циркуляцію різновиду штамму “Дельта”, так званого “Дельта+”. За попередніми розрахунками його частка в захворюваності серед мешканців Херсонщини складає 10-15%. Враховуючи, що всі три попередні хвилі були викликані різними штаммами COVID-19, можно спрогнозувати (я дуже бажаю помилитись) другий пік цієї хвилі з початком зростання 10-15 грудня 2021 року. Його триваласть та висоту підйому зможемо вирахувати днів за 7-8… Кількість захворівших та госпіталізованих напряму буде залежати від рівня вакцинації та дотримання обмежувальних заходів.
Тому прошу жителів Херсонської області:
– активно вакцинуйтесь
– дотримуйтель карантинних обмежень, використовуйте засоби індивідуального захисту
– допоможіть своїм літнім близьким, принесіть їм ліки та продукти першої необхідності, переконайте їх вакцинуватись.
https://www.facebook.com/centersportmed/posts/4596573387095105?__cft__[0]=AZXiuIOjOG0fj15QqGQVwrTfFdeRRmnsYySm_EfVRivkE1uPNnKUrxIXDcSyhp5aQ5Rk3R-oFWBLSaXDbkJpryF5QDD1NyorvfSWTuiq7TuvSfcQqoic8t01_iy9QOT8kLA&__tn__=%2CO%2CP-R
 
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН